Connect with us

Politika

DRAŠKOVIĆ (DF): Đukanović nastavlja antisrpsku histeriju napadima na Srbiju i srpski narod

Published

on

Napadima predsjednika Crne Gore Mila Đukanovića na Srbiju i srpski narod u Crnoj Gori nastavlja se antisrpska histerija Demokratske partije socijalista koja traje decenijama, navodi se u reagovanju šefa Informativne službe NSD i funkcionera DF Petra Draškovića na izjavu Đukanovića. Ističe da su ipravo Đukanovićeve tvrdnje oko Temeljnog ugovora sa SPC dovoljan dokaz da je ovaj sporazum trebao biti potpisan u Beogradu.

“Čak i nakon kraha na izborima 30. avgusta prošle godine, upravo zbog takve politike, Đukanović nema namjeru da stane i ne dovede svoju stranku na nivo statističke greške. Koliko god se trudio, neće moći narušiti jedinstvo srpskog naroda i Srpske pravoslavne crkve. Možda Đukanoviću smeta što je Srbija postala regionalni lider u ekonomskom i društvenom razvoju. Ona vodi računa o potrebama Srba u Crnoj Gori i nije ih ona istjerala iz državnog aparata i proglasila građanima drugog reda u Crnoj Gori, već vlast DPS-a. Republika Srbija je stekla i međunarodni ugled po uspješnom procesu vakcinacije protiv koronavirusa i prva pomogla Crnoj Gori sa kontingentom vakcina”, navodi Drašković.

Dodaje da je najčudnije što su tvrdnje Đukanovića oko Temeljnog ugovora vrlo slične izjavama premijera Crne Gore Zdravka Krivokapića, a nesumnjivo je, kako dodaje, da njih dvojica imaju potpuno saglasje i oko “genocida” u Srebrenici.

“Ukoliko onaj koji je donio bezbožnički zakon protiv SPC, retorički “odgađa” potpisivanje Temeljnog ugovora, nije se teško zapitati u čijem je interesu to odlaganje? Jedino je Đukanović onaj što želi Crnu Goru zadržati u devedesetim godinama. U tom vremenu se osjeća najkomfornije, pošto je u doba NATO agresije učestvovao u izdaji zajedničke države, pa i te Srbije. Traženje krivca u Srbiji, Beogradu i SPC je prepoznatljiv znak one agende koja štiti interes stranih centara moći, a ne građana. Narod je za to dao jasan odgovor litijama, zatim i smjenom bivšeg režima. Prema tome, naša je dužnost da taj zavjet ne izdamo”, zaključuje se.

4 Comments

4 Komentara

  1. Obrad Pavlović

    04.06.2021. at 17:57

    Jednom kad bude uspostavljena post-humana civilizacija, koja bi se sastojala od buva i pacova, vrsta otpornih na radijaciju, korona viruse, nacionalističke ekstremizme i laži apostolske vlade, evolucija će biti usmjerena nekim drugim tokovima.Tako više neće biti mogući primjerci vrste, koja sebe smatra najinteligentnijom, da odvaljuje ovakav galimatijs efemernih gluposti, kao što je to gospodin Drašković. U tako malo rečenica i zastrašujuće ograničenim leksičkim fondomi ipak je uspio da izgovori toliko budalaština, od kojih je dominantno tautološko bugarenje nad ugroženim Srpstvom!? Teško da bi mogao dobiti oprost nalik hrišćanskom(oprosti mu Bože ne zna što čini) zbog pripadnosti ultra-četničkoj bratiji.Omakla mu se sasvim nenamjerno i jedna istina, da sve podsjeća na devedesete, ali ga treba podsjjetiti, ko je to krenuo da obnavlja Dušanovo carstvo, da bi u to ime izvršio zločine neviđene u savremenoj, demokratskoj Evropi, od kojih je genocid u Srebrenici najgrozniji, a još groznijim ga čine pokušaji da se negira.
    Jednom kad se Milo Đukanović, imajući uz sebe većinsku Crnu Goru, opredjelio da skrene sa puta totalnog izguba u horu zalelekaše Dobrica Ćosić, Matija Bećković, Vasilije Hrestić,Vojislav Šešelj i onaj drugi Vojislav čijeg ću se prezimena moguće sjetiti… Demokratski bez krvi znoja i suza stekosmo ono za šta je potrebno vojevati u mnogim bitkama. Znaćemo to i da odbranimo uprkos svim fotomontažama i drugim montažama ovih zevzeka, koji se više uzdaju u “Temeljni ugovor” nego u usvojeni budžet. Zbog toga ih treba TEMELJNO zamjeniti onima koji znaju kako se upravlja državom.

    • Jatotako

      07.06.2021. at 11:26

      Svaka čast na tekstu!

  2. Milan

    05.06.2021. at 21:10

    Kad neko ima argument da je zakon bezboznicki, taj svoju privatnu vjeru i uvjerenje pokusava da nametne svima. Okani se toga, momce, mlad si jos za politicara. Andrej N. bi rekao: jedan od fanova zagrobnog zivota.

  3. prekomoračanin

    05.06.2021. at 23:52

    Ovaj lik je poceo tako sto je pisao neke kerefeke od tekstova na sajtu onog debeljka Raicevica. Sjecam se, postavio je svoju sliku sa nekom kao bradicom, sta li bjese to. Trci, trci pa dlaka. Valjda je mislio da ce tekstu ali i samom sebi dati na znacaju ako ima neku bradicu i jelte brkove. Dakle tinejdzer koji zeli da je stariji lik ali jeste trt. Vidim i dalje je u tom filmu a sada je i clan DF-a. Samom sebi je lik udario spomenik!

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Advertisement

Najčitanije