Connect with us

Politika

Eraković: DPS još jednom potvrdio dominaciju

Published

on

Demokratska partija socijalista DPS je još jednom potvrdila dominaciju, kazao je potpredsjednik partije Jevto Eraković nakon lokalnih izbora održanih na Cetinju, Mojkovcu i Petnjici.

“Navikli smo da u Crnoj Gori prisustvujemo različitim situacijama, a čini mi se da oni koji izgube izbore, najčešće proglašavaju pobjede. To se dešava i večeras u Crnoj Gori. Partija koja je večeras proglasila pobjedu u Mojkovcu izgubila je više od 900 glasova u odnosu na prethodne izbore. Partija koja slavila n Cetinju je izgubila preko 400 glasova na prethodnim izborima. DPS je potvrdila dominaciju. Osvojili smo između 40 do 50 odsto glasova u svim opštinama”, kazao je Eraković.

Ovi izbori, ističe on, oslikavaju Crnu Goru u malom.

“Ukoliko posmatramo ukupan broj, DPS je osvojio 47 odsto od svih mandata. Koalicija koja čini vlast na državnom nivou je osvojila 19 mandata manje”, naveo je Eraković.

Prema njegovim riječima, u Petnjici imaju apsolutno vlast.

“Ostajemo otvoreni za saradnju sa građanskim partijama. Ista je situacija i na Cetinju”, istakao je Eraković.

DPS kao pobjednik izbora u Mojkovcu, prema njegovim riječima, ostaje otvorena za saradnju sa strankama koje žele nešto drugačije u odnosu na ono što se moglo vidjeti u prethodnoj godini.

“Pokazali smo da i iz opozicije možemo da branimo Crnu Goru. I odbranili smo Crnu Goru”, poručuje Eraković.

Kazao je i da će DPS u narednim danima analizirati rezultate izbora.

Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Advertisement

Najčitanije