Connect with us

Društvo

EVROPSKI TIM ZA HERCEG NOVI: Digitalizacijom do bolje turističke sezone

Published

on

Evropski tim za Herceg Novi će u saradnji sa Turističkom organizacijom i drugim institucijama, povećati broj događaja i time omogućiti veći broj noćenja u ovom gradu. Plan je, kako ističu, izrada aplikacije “Love Herceg Novi” sa vodičima za smještaj, ugostiteljstvo, izlaske, kulturnu baštinu i promovisanje aktivnog turizma.

Najavljuju podršku proširenju avanturističkog parka na Orjenu sa novim sadržajima, kako bi bio prilagođen svim uzrastima i izgradnju dva planinarska doma.

Evropski tim za Herceg Novi, navode u saopštenju, identifikovaće i pokrenuti sve raspoložive turističke potencijale, ali i oživiti i vratiti kulturu na mjesto koje joj pripada kreiranjem aplikacija na mobilnim uređajima koji će biti povezani sa gradskom upravom.

“Razvićemo posebne programe za usvajanje kreativnih i inovativnih rješenja. Naša komunikacija sa građanima uvijek će biti dvosmjerna, kako bi zajedno uticali na razvojne planove grada. Identifikovaćemo sve partnere koje zanima realizacija vizije izgradnje turističkog i kulturnog centra, pametnog i modernog grada, i utvrditi model koji integriše građane, privatni sektor i opštinske institucije”, naveli su iz ove koalicije.

Oni su podsjetili da je vizija Evropskog tima za Herceg Novi, grad jednakih šansi za sve koji će koristiti nove tehnologije i rješenja u cilju postizanja inkluzivnog, održivog urbanog razvoja, za ljude, privredu i životnu sredinu.

“Mislimo na inovativna rješenja koja će pomoći građanima da žive zdravije, kvalitetnije i udobnije. Mislimo na bolju povezanost urbanog i ruralnog dijela Novog – kazali su iz Evropskog tima za Herceg Novi. Na izborima 9. maja zaokružite broj 2 na glasačkom listiću jer samo Evropski tim za Herceg Novi može obezbijediti i sporovesti da naš Novi bude moderan evropski grad”, poručili su iz koalicije Evropski tim za Herceg Novi.

Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Advertisement

Najčitanije