Connect with us

Politika

FATIĆ: Dio beranske vlasti baštini ideologije koje su poražene

Published

on

Foto: Skupština Crne Gore

Dio beranske aktuelne vlasti u kontinuitetu baštini ideologije koje su poražene, ocijenili su iz Demokratske partije socijalista, navodeći da će učiniti sve da u građanskim, multietničkim Beranama ti naumi budu zaustavljeni.

Predsjednik beranskog odbora DPS-a Bogdan Fatić kazao je da činjenica da su predstavnici lokalne vlasti dali podršku da neka ulica ponese naziv po Ratku Mladiću, osuđenom ratnom zločincu, i da su podržali i imena saradnika okupatora u Drugom svjetskom ratu, jasno govori o njihovom ideološkom promišljanju.

„U želji da promijene slobodarsku, antifašističku i multietničku sliku i sklad Berana“, rekao je Fatić.

On je kazao da je takvim potezom  takođe legitimisano sa koje strane dolaze svi fašističko-šovinistički grafiti u Beranama predhodnih mjeseci, „jer je riječ o istovjetnoj ideologiji koju su zastupali Đujić i Mladić, a čiji su današnji nosioci predstavnici lokalne vlasti u Beranama, što su i sami potvrdili“.

Fatić je poručio da će učiniti sve da u građanskim, multietničkim Beranama ovi naumi budu zaustavljeni.

On je rekao da ga ne bi začudilo da aktuelna državna vlast da na izmjenu i Zakon o spomen-obilježjima, imajući u vidu sastav parlamenta.

„Vjerujem da je sada ogromnoj većini građana jasno kakve političke snage žele da upravljaju Crnom Gorom. Njihovo deklarativno zalaganje za građansku i evropsku državu svakodnevno pada na praktičnom polju“, zaključio je u reagovanju.

Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Advertisement

Najčitanije