Connect with us

Politika

GEGAJ: Leposavić ima zadatak da uzdrma građansku, nezavisnu i multivjersku Crnu Goru

Published

on

Član Glavnog odbora Demokratske partije socijalista Nikola Gegaj kazao je u intervjuu za Pobjedu da su skandalozno djelovanje i javni istupi ministra pravde, ljudskih i manjinskih prava Vladimira Leposavića bili okidač za veoma oštru reakciju međunarodne zajednice.

Gegaj, međutim, kaže da ne očekuje ostavku Leposavića, jer on ,,sprovodi zadatak”.

“On je na zadatku da nezavisnu, građansku, multinacionalnu, multivjersku, demokratsku i evropsku Crnu Goru uzdrma kao takvu – kazao je Gegaj za Pobjedu.

Prema njegovim riječima, što se tiče međunarodne zajednice, a pod tim pojmom podrazumijeva zapadne zemlje – SAD, Veliku Britaniju i zemlje članice Evropske unije – ona je uvijek prema dešavanjima u Srebrenici bila krajnje određena, shodno činjeničnom stanju.

“Srebrenica je najsuroviji genocid u Evropi poslije Drugog svjetskog rata. Istina je da je ista ta međunarodna zajednica podržala promjenu vlasti u Crnoj Gori i ponudila podršku da bi Crna Gora nastavila kretanje prema članstvu u EU ubrzanim tempom”, istakao je Gegaj.

Ali, djelovanje ministra Leposavića je postalo je jedan od okidača da ta međunarodna zajednica razmatra ozbiljno: što se dešava sa Crnom Gorom i u kom pravcu nju trenutna vlast void?

Reakcije na izjavu ministra pravde, ljudskih i manjinskih prava (da ironija bude veća) o nepostojanju genocida u Srebrenici, bile su munjevite od strane relevantnih adresa u SAD, Velikoj Britaniji i EU.

“Tonovi su takvi da Crna Gora nikada do sada nije osjetila ovu oštrinu njenih zapadnih partnera. Ali uprkos tome, znajući odakle dolazi Leposavić, prateći njegovu drskost, malicioznost i sofističku retoriku, uopšte ne očekujem da će on dati ostavku i po cijenu da prijeti pad Vlade”, zaključio je Gegaj.

Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Advertisement

Najčitanije