Connect with us

Politika

INSTRUKCIJA MVP-a: Ambasadori da ne komuniciraju sa medijima

Published

on

(FOTO: CDM)

Vijest da je ministar vanjskih poslova Đorđe Radulović pokrenuo opoziv nekoliko ambasadora odjeknula je danas u crnogorskoj javnosti. Toj odluci, prema informacijama CdM-a, prethodila je instrukcija Ministarstva da diplomatski predstavnici Crne Gore obustave komunikaciju sa medijima.

U dokumentu se navodi da ambasadori za bilo kakav kontakt sa medijima moraju imati saglasnost resornog Ministarstva.

“Podsjećamo na obavezu diplomatskih predstavnika da, u skladu sa članom 112, stavom 5, Zakona o vanjskim poslovima, za komunikaciju sa medijima prethodno konsultuju i dobiju saglasnost Ministarstva vanjskih poslova. Izuzetak su rutinske, kraće izjave, koje podrazumijevaju hitno reagovanje”, navodi se u dokumentu.

Podsjetimo, premijer Zdravko Krivokapić kazao je da će Vlada podržati odluku o povlačenju sedam ambasadora.

On je optužio ambasadore da su radili protiv interesa Crne Gore.

“Moram da budem iskren i neću da tajim ništa od građana, to je nešto što će Vlada da podrži, osnovni kriterijum je bio povlačenje nekarijernih diplomata i diplomata koji su svojim nekorektnim djelovanjem u posljednja tri mjeseca nanijeli štetu ne Zdravku Krivokapiću i ili bilo kojoj političkoj strukturi, nego Crnoj Gori”, istakao je Krivokapić.

On je kazao da dilomata mora “prevashodno da zastupa državu, a ne neku partiju ili intersnu grupu”.

Na listi za opoziv su ambasador u Bosni i Hercegovini Obrad Mišo Stanišić, ambasador u Srbiji Tarzan Milošević, te ambasador pri Svetoj stolici Miodrag Vlahović.

Na toj listi su i ambasador Crne Gore u Kini Darko Pajović, ambasadorka u Italiji Sanja Vlahović, ambasadorka u Ujedinjenim Arapskim Emiratima Dušanka Jeknić, te Vera Kuliš, ambasadorka u Njemačkoj.

 

1 Comment

1 Komentar

  1. Simonida

    16.12.2020. at 23:54

    Tako treba! On njima u medijima najavu za smjenu + šamar da rade protiv drzave a oni odgovoriti ne mogu jer, je l’te, sef kabineta zabranio! Eeeejjjjj! Sef kabineta daje instrukciju ambasadorima!

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Advertisement

Najčitanije