Povežite se sa nama

Integracije

DOK CRNA GORA STAGNIRA, SRBIJA NAPREDUJE: Otvorena četiri nova poglavlja u pregovorima sa EU

Objavljeno

-

Podijeli ovo na društvenim mrežama
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter

Međuvladina konferencija EU Srbija počela je jutros u zgradi Savjeta EU u Briselu.

Otvorena su 4 nova poglavlja za Srbiju: poglavlje 14 (transportna politika), poglavlje 15 (energetika), poglavlje 21 (transevropske mreže) i poglavlje 27 (životna sredina) čime se broj do sada otvorenih poglavlja došao do 22.

Delegaciju Srbije predvodi premijerka Ana Brnabić i ministar evropskih integracija, Jadranka Joksimović.

Ispred Savjeta EU, konfrencijom predsedava slovenački državani sekretar, Gašper Dovžan, a Evropsku komisiju predstavlja komesar za proširenje, Oliver Varheji.

Srbija je do sada, po staroj metodologiji pregovora o pristupanju, otvorila 18 poglavlja, od kojih su dva privremeno zatvorena.

Nakon današnje Međuvaldine konfrencije, Srbija će imati otvorena 22 poglavlja od ukupno 33, podijeljinih u šest klastera.

Na prethodnoj Međuvladinoj konferenciji, održanoj krajem juna u Luksemburgu konstatovano je da Srbija formalno, po novoj metodologiji, već ima otvoren prvi tzv. fundamentalni klaster koji se tiče vladavine prava, funkcionisanja demokratskih institucija i ekonomskih kriterijuma.

Podijeli ovo na društvenim mrežama
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
1 Komentar
Prijava
Notifikacija
guest
1 Komentar
Najstariji
Najnoviji Najviše glasova
Inline reakcije
Prokomentarišite i vi
BMX
BMX
14.12.2021. 14:11

Cilj ove litijaske Vlade sa premijerejom crkve Srbije i ministrima – apostolima, koji skoro svi imaju drzavljanstvo Srbije je upravo bio da se Crna Gora zaustavi i stagnira u napretku ka clanstvu u EU, da se drzava svede na puku teritoriju a gradjani na stanovnistvo – narod koji ce kao plastelin da oblikuju i mese iz Beograda i beogradske patrijarsije

Sponzor

Najčitanije