Connect with us

Politika

IVANOVIĆ PITA MILAČIĆA: Gdje vam je zaposlena supruga? Milačić: Kako je vaša majka dobila višemilionski kredit?

Published

on

Nastavljena je sjednica Skupštine a kako je najavljeno, poslanici bi danas trebalo da se izjasne o izmjenama i dopunama Zakona o državnom tužilaštvu.

Poslanici su sinoć završili raspravu nakon rasprave od preko osam sati.

U toku je rasprava o Predlogu zakona o završnom računu Budžeta Crne Gore za 2019.

Na sjednici je bila burna rasprava Petra Ivanovića iz DPS-a i Marka Milačića iz Prave Crne Gore.

Ivanović je pitao Milačića da kaže crnogorskoj javnosti gdje je zaposlena njegova supruga.

“Jer rekli ste da je ovo spržena zemlja, pa nekako bi morali crnogorskoj javnosti zašto ste baš insistirali da vaša supruga radi u sprženoj zemlji. Ona radi u Vladi Crne Gore i ta Vlada je naslijedila sprženu zemlju. Ako je to baš tako jedan dobar suprug nikako ne bi dozvolio da njegova supruga radi tamo gdje će biti izložena velikoj neprijatnosti”, kazao je Ivanović.

I Milačić je za Ivanovića imao pitanje.

“Mi smo se borili za transparentnost i potpuno prihvatam i tu priču. Ja ću i vas pitati ako već idemo u tu priču. Vi ste na vašu majku, koja je penzioner, podigli višemilionski kredit. Vi. A kada govorimo o mojoj ženi koja je advokat, koja je pošla u Vladu za višestruko manju platu da bi pomogla ovoj zemlji od vas. A znate zašto? Da je moja žena sada ovdje gore biste prošli vi iz DPS-a, zato što je iz Vasojevića. Kako je vaša sa 80 godina uzela agrokredit od skoro dva miliona?”, pitao ga je Milačić.

Ivanović je odgovorio da je njegova majka vlasnik firme, te da nakon što je dala kolaterel koji je tri puta veći od odobrenog kredita dobila kredit od 1,1 milion.

“Nijesam ja kriv što su neki ljudi poumirali u mojoj porodici pa je to sve prepisano na moju majku. I nećete valjda reći da je moja majka kriva što je htjela da unaprijedi nešto. Da nije ponijela jedan cent van Crne Gore, da nije zloupotrijebila bilo šta? Ja vas nijesam prozivao zbog bilo čega što je u privatnom biznisu. Znam ja ponešto o vama vezano za privatni biznis ali o tome nećemo govoriti u Skupštini”, kaže Ivanović.

Sjednicu možete pratiti na linku ispod.

Podsjetimo, poslanici opozicije napustili su juče skupštinsku salu i poručili da je parlamentarna većina odbila pruženu ruku za dijalog oko čelnih funkcija u pravosuđu. Iz DF-a su poručili da je izvojevana pobjeda koju će zapečatiti danas.

Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Advertisement

Najčitanije