Connect with us

Politika

IZABRANI PREDSJEDNICI I ČLANOVI ODBORA: Knežević za bezbjednost, Vučurović za ljudska prava i slobode…

Published

on

Poslanici u Skupštini Crne Gore podržali su listu kandidata Administrativnog odbora i izabrali predsjednike i članove stalnih odbora 27. saziva.

Poslanik Demokratskog fronta (DF) Milan Knežević predsjednik je Odbora za bezbjednost i odbranu, a predstavnik Demokratske partije socijalista (DPS) Branimir Gvozdenović za predsjednika Odbora za evropske integracije.

Na čelu Odbora za antikorupciju je poslanica DPS-a Daliborka Pejović, a poslanici DF-a, Marko Kovačević, Simonida Kordić i Jovan Vučurović na čelima Zakonodavnog, Ustavnog i Odbora za ljudska prava i slobode.

Poslanici Demokrata Momo Koprivica i Dragan Krapović  su predsjednici Odbora za politički sistem, pravosuđe i upravu, odnosno  turizam, poljoprivredu i ekologiju.

Predsjednika Odbora za ekonomiju, finasije i budžet je predstavnik SNP-a  Vladimir Joković, a za rodnu ravnopravnost poslanica Građanskog pokreta URA, Božena Jelušić.

Poslanik Demosa Miodrag Lekić je predsjednik Odbora za međunarodne odnose i iseljenike, a socijaldemokrata Demir Šehović  Odbora za za prosvjetu nauku i kulturu.

Poslanik koalicije Crno na bijelo, Srđan Pavićević je na čelu Odbora za zdravstvo.

Poslanica DPS-a Suzana Pribilović kazala je da je ta partija svjesna da mjesto predsjednika Odbora za bezbjednost i odbranu pripada parlamenntarnoj većini, ali da je neprihvatljivo da osoba koja prvostepenom presudom osuđena na bezuslovnu kaznu zatvora od pet godina bude na čelu tog odbora.

“Za nas je neprihvatljivo da ta osoba koja je prisustvovala događaju na kome ja paljena zastava Crne Gore bude predsjednik ovako važnog odbora”, rekla je Pribilović.

 

Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Advertisement

Najčitanije