Connect with us

Politika

Joković: Da izaberemo novu Vladu, Krivokapić i DPS su prošlost

Published

on

“Memorandum je korak naprijed u političkom životu Crne Gore. Ponosan sam što smo dio tog sporazuma jer je to put ka potpunom pomirenju, stabilizaciji i evropskim integracijama. Niko nije ni jednu zamjerku imao na bilo koju tačku sporazuma. Ali jeste na sporazum. Zašto? Nadam se da će i ti brzo shvatiti šta je budućnost i krenuti tim putem. Nikad SNP nije ništa uradio loše za Crnu Goru i nikad nigdje nikoga izdao pa neće ni ovaj put.”

Ovako je Vladimir Joković, lider SNP-a prokomentarisao potpisivanje memoranduma SNP-a sa GP URA, i manjinskim partijama.

Podsjećanja radi, ovih dana je upravo Vladimir Joković bio na meti kritika javnosti zbog potpisivanja memoranduma sa GP URA, i manjinama.

Kada govori o Vladi Crne Gore, Joković naglašava da je formiranje ove Vlade bilo pogrešno u samom startu.

“Mandat za sastav Vlade je dat čovjeku bez ikakvog državničkog i političkog iskustva. I nije to samo po sebi apriori morala biti greška. Problem je nastao što je sastav vlade odredio sam premijer, bez ikakvih konsultacija sa partijama koje su pobijedile na izborima. Znali smo i sumnjali da to nije dobro ali smo svi glasali za takvu Vladu u najiskrenijoj želji da će biti onako kako smo željeli.”

“Željeli smo Vladu koja će u potpunosti razvlastiti DPS , potpisati temeljni ugovor, izvršiti popis stanovnistva procesuirati sve afere, razbiti monopole i napraviti snažan korak ka članstvu u EU.”

Mali dio toga je uradjeno i nastali su problemi na relaciji Vlada i parlament, kaže Joković za Borbu.

Joković takođe smatra da je za rješenje svih problema u Skupštini potrebna većina koja može izglasati sve zakone i izabrati tužilački i sudski savjet i sudije ustavnog suda.

“Nadam se da možemo i moramo to postići. Nije memorandum potpisan za traženje većine već dogovor o vrijednostima koje su potrebne Crnoj Gori i povećanja razumijevanja i saradnju između partija manjinskih naroda SNP-a URE i CIVISa.”

Na pitanje novinara šta misli pod tezom da je Krivokapićeva Vlada prošlost, Joković kaže da Vlada nije ispunila njihova očekivanja i da svi konstituenti koalicije ZBCG žele novu Vladu.

“Uvjereni da vlada nije ispunila očekivanja, da nema saradnju sa parlamentom, da nijesu ispoštovani postignuti dogovori, da je obesmisljena priča o rekonstrukciji, i da skoro sve partije koalicije ZBCG, među kojima i SNP, žele novu Vladu. Smatramo da u tom pravcu treba ići.”

Na pitanje novinara kako će se ophoditi prema predlogu budžeta Joković je za Borbu rekao da SNP nikad ništa nije opstruirao.

“Želimo da se budžet usvoji na vrijeme i ako imamo odredjenu dozu sumnje da je ovakav predlog budžeta ostvariv. Ima veliki broj amandmana od svih partija i ne zavisi usvajanje samo od nas. Kad se sve usaglasili sa ministarstvom vjerujem da SNP neće biti prepreka usvajanju istog.”

Borba je upitala lidera SNP-a da prokomentariše stav Demokratske narodne partije koja je juče najavila da će glasati za smjenu 3 ministra u Krivokapićevoj vladi zbog smjene direktorice Nacionalnih parkova Jelene Kljajević. Na pitanje da li slična sudbina može očekivati i ministarku Bratić koja je smijenila funkcionera SNP-a Vasilija Laloševića, Joković odgovara da Vlada i ministri moraju shvatiti ko ih je doveo na vlast i da uvide ko je taj koji ne poštuje dogovore.

“Mi smo Krivokapiću dali mjesto premijera a on je uzeo cijelu vladu sa željom da sam vlada i još se, ne znam zbog čega, sveti partijama koje su mu omogućile da bude to što jeste.”

“Oni koji su pokušali da ponize SNP nemaju našu podršku i ne možemo glasati za njih.”, zaključio je Joković.

1 Comment

1 Komentar

  1. Zekovic Bobo

    19.12.2021. at 00:41

    Jokovic dlaku mjenja, ali cud mu se ne mjenja. Kaze da nikad nikoga SNP i on licno nijesu izdali. A Jokovic je prvoborac i pokretac zlokobnih, osvajackihh, rusilackih i ubilackih procesa 1989 godine, koji su doveli do totalne srpske okpacije Cnre Gore, uvodjenja u nju kriminalnog, nasilnickog,nemilosrdnog upravljanja drzavom, a koji je definisala u ime srpskog naroda elita srpskih naucnika okupljenih u SANU, a sprovodio zlocinac Slobadan Milosevic, idol i heroj srpskog naroda,On je, pokazalo se jasno i vrlo glasno, kriminalno i nemilosrdno opljackao Srpski narod,, pritom pobivsi desetine sjajnih Srpskih intelektualca i politicara koji su pokusali da mu se suprostave. Jokovic i SNP nikad nijesu izdali Slobodana Milosevica, Srpsku okupatorsku crkvu, Srpski plan unistenja balkanskih naroda, nikad bas nikad pa ni sada. Kaze da je on vjerovao da ce Krivokapic formirati dobru vladu, a da je sada vidio da ta vlada nije dobra. Pa sto je to no izdaja gradjana Crne Gore ogromno neznanje covjeka koji nas ubjedjuje da on sada zna kako treba raditi i da on treba to kolo da vodi. Poo koji put trebaju gradjani Crne Gore da povjeruju ovoj neznalici, nesposobnjakovicu i varalici, kad ih je do sada bezbroj puta obmanuo i prevario,nanijevsi svima pa i Srbima, ogromno zlo. Jokovicu, zajedno sa Dritanom von Kramon, koji je sada u Dubai prikupio novu snagu za unistenje Crne Gore, zajedno sa Preobojenim, Prelazavijem Njegovim Velicanstvom Aleksom Becicem, zajedno sa lopovima i zlikovcima iz DF nastavices da iz sve snage razbijas Crnu Goru, da unistavas i ubijas Crnogorce. Zakleo si se na to Premracnom, Blazenopocivsem Amfilohiju, koji je na svom zlocinackom putu dokazao da je olicenje i tvog sna: Unistiti Crnu Goru i Crnogo;rce, pretvoriti Crnu Goru u Srbi;ju, a Crnogorce zbrisati i pretvoriti u Srbe. Ne spustase se vise Crnogorci na vase zlocniacko, podlo uze. Oprem dobro, ljuti i zakleti neprijatelju drzave Crne Gore i Crnogoraca.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Advertisement

Najčitanije