Connect with us

Politika

KABINET ĐUKANOVIĆA: Joanikije nedorastao ulozi koja ga je zapala, oglašava se uličarskim rječnikom

Published

on

Kabinet predsjednika Crne Gore ocijenio je danas da administrator Mitropolitije Crnogorsko primorske Joanikije nije mogao znati što je Milo Đukanović razgovarao sa pokojnim Amfilohijem, da je nedostojan uloge koja ga je nenadano zapala kao i da koristi “uličarski rječnik nedostojan jednog vladike”.

“Iznenađuje današnje reagovanje administratora Mitropolije crnogorsko-primorske Joanikija na nedavni intervju predsjednika Crne Gore Mila Đukanovića kao nekog ko nikada nije bio sudionik tih razgovora, niti mu je bilo omogućeno da njima prisustvuje”, navodi se u reagovanju kabineta Predsjednika Crne Gore.

”Prema tome, govori o nečemu što ne zna i ne može znati, čemu nije bio dorastao ni tada, ni sada. Nedorastao ulozi koja ga je iznenada zapala, političkim i uličarskim rječnikom, nedostojnim za bilo koga, a kamoli za jednog vladiku. Sasvim je jasno da je njegovo oglašavanje, iako smišljano nekoliko dana, besmisleno osim ukoliko za cilj nije imao još jači prodor na crnogorsku političku scenu, na kojoj se očigledno bolje osjeća”, ističu u reagovanju.

Kako zaključuju, Joanikijev rječnik i “vjerodostojnost” njegovih tvrdnji najbolje govori o njemu samom.

Joanikije je danas kazao da je predsjednik Crne Gore Milo Đukanović pogrešno razumio da je osnivanje Episkopskog savjeta 2006. godine bio korak ka odvajanju Srpske pravoslavne crkve (SPC) u Crnoj Gori. “Blaženopočivšem nije dao mira dok je hodao po zemlji, a sada pokušava da ga svojim klevetama uznemiri i na onom svijetu. Đukanoviću, ostavi već jednom Mitropolita na miru! On je na istini, a ti na laži “, poručio je Joanikije.

Đukanović je prethodno rekao da je sa pokojnim mitropolitom Amfilohijem odmah nakon referenduma o nezavisnosti 2006. razgovarao o tome da se crkva u Crnoj Gori zove Pravoslavna, bez nacionalnog predznaka, i da „ta ideja na startu nije bila odbačena“.

 

 

Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Advertisement

Najčitanije