Connect with us

Politika

KATNIĆ: Sumnja se da dio imovine u zoni Morskog dobra više nije državni

Published

on

Milivoje Katnić, Foto: CDM

Glavni specijalni tužilac Milivoje Katnić kazao je da se osnovano sumnja da značajan dio imovine u zoni Morskog dobra više nije državni.

On je na konferenciji za novinare, odgovarajući na pitanje u vezi sa hapšenjima u Upravi za nekretnine, naveo da Specijalno državno tužilaštvo (SDT) i policijski timovi istražuju privatizacije državne imovine u zoni Morskog dobra.

„Postoji osnovana sumnja da značajan dio imovine u zoni Morskog dobra više nije državni. Ići ćemo po svakoj parceli, ispitivati do kraja svaku česticu zemlje”, rekao je Katnić, prenosi portal Vijesti.

Prema njegovim riječima, kriminalna grupa koju je, kako se sumnja, formirao uhapšeni direktor Uprave za nekretnine Dragan Kovačević, broji najmanje deset članova.

Dragan Kovačević uhapšen je zbog sumnje da je stvorio kriminalnu organizaciju u kojoj su, kako se sumnja, djelovali i načelnica tivatske Područne jedinice te uprave Ana Lakićević i geometar Krsto Pavićević.

Na teret im se stavlja i da su počinili krivično djelo – zloupotreba službenog položaja, odnosno da su u više predmeta državne resurse koristili u privatne svrhe.

Nakon saslušanja u SDT-u, Draganu Kovačeviću je određeno zadržavanje do 72 sata.

Pripadnici Specijalnog policijskog tima uhapsili su u četvrtak i Danka Kovačevića, sina Dragana Kovačevića.

Danko Kovačević se tereti da je počinio isto krivično djelo kao i njegov otac.

Katnić je na konferenciji za novinare kazao da su svi predmeti u kojima se pominje bivši predsjednik Skupštine Ivan Brajović u izviđaju, uključujući i onaj o prodaji zemljišta u Danilovgradu.

On je rekao da je zastarjelo krivično gonjenje gradonačelnika Budve Marka Carevića u predmetu formiranom zbog gradnje na tuđem zemljištu, a da je predmet formiran zbog moguće uzurpacije zemljišta dodijeljen u rad Osnovnom državnom tužilaštvu u Kotoru, kao stvarno nadležnom.

Katnić je optužbe lidera Demokratske narodne partije Milana Kneževića da je vršio pritisak na potpredsjednika Vlade Dritana Abazovića nazvao spekulacijama.

Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Advertisement

Najčitanije