Connect with us

Politika

KNEŽEVIĆ (DNP): U Vladi ima nekoliko premijera iz sjenke

Published

on

Predsjednik Demokratske narodne partije Milan Knežević kazao je da u Vladi Crne Gore ima nekoliko „premijera iz sjenke“, dodajući da bi rekonstrukcija izvršne vlasti bila korisna za sve.

On je, u emisiji „Press plus sa Rajkom Raičević“ na TV A1, rekao da ima nekoliko varijanti izlaska iz političke krize – rekonstrukcija Vlade, izbor nove izvršne vlasti i vanredni izbori.

„Mislim da imamo nekoliko premijera iz sjenke. Dritan Abazović je zaustavio potpisivanje Temeljnog ugovora u Beogradu, a ministar finansija Milojko Spajić je takođe opstruirao potpisivanje tog dokumenta“, kazao je Knežević.

On smatra da bi najbolje rješenje bilo da dođe do dogovora o rekonstrukciji aktuelne Vlade Crne Gore.

„Rekonstrukcija Vlade podrazumijeva ulazak političkih predstavnika iz parlamentrne većine u izvršnu vlast, ali i da premijer ostane Zdravko Krivokapić. Za njegovo dobro smatram da je dobro da dođe rekonstrukcije, jer trenutni Krivokapićev kabinet, čast izuzecima, izgleda na situaciju posle cunamija“, kazao je Knežević.

On smatra da bi u rekonstruisanoj Vladi trebalo da bude mjesta za predsjednika Pokreta za promjene Nebojšu Medojevića.

„Volio bih da Medojević uđe u tu Vladu, jer bi svojim znanjem i političkim iskustvom značajno doprinio njenom radu“, istakao je Knežević.

Predsjednik DNP je naglasio da ne postoji nijedan opravdani razlog za odlaganje popisa stanovništva, te da on treba da se realizuje na jesen.

Knežević je kazao da je odbio da učestvuje na telefonskoj sjednici Vijeća za nacionalnu bezbjednost, jer je takav način održavanja sjednica tog tijela suprotan zakonu.

On je poručio i da je premijer Krivokapić, po zakonu, obavezan da dođe na sjednicu skupštinskog Odbora za odbranu i bezbjednost i da predstavi polugodišnji izvještaj o radu Vijeća na nacionalnu bezbjednost.

Knežević je kazao da je još početkom marta tražio procjenu bezbjednosti, ali da i dalje nema odgovora nadležnih službi, dok je, kako je naveo, Zoran Lazović dobio šest ljudi za obezbjeđenje.

Upitan da li ima zdravog tkiva unutar DPS-a, Knežević je kazao da je to kao da pitate nekog da li ima tumor na glavi ili na jetri.

„Nema zdravog tkiva u DPS-u, a meni je kompliment što nas Milo Đukanović ne vidi u koaliciji, jer ni mi njega ne vidimo u koaliciji sa nama“, istakao je Knežević.

Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Advertisement

Najčitanije