Connect with us

Politika

KNEŽEVIĆ: Od Bečića i Abazovića zavisi hoće li biti izbora

Published

on

Jedan od lidera Demokratskog fronta (DF) Milan Knežević ocijenio je da su sada na potezu predsjednik parlamenta Aleksa Bečić i potpredsjednik Vlade Dritan Abazović, te da od njih zavisi da li će biti novih izbora u Crnoj Gori.

Knežević je, gostujući na TV Pink, rekao da DF više neće trpjeti poniženje srpskog naroda i SPC, kao i da neće dozvoliti da se ugrozi sve ono što je na izborima 30. avgusta prošle godine postignuto.

U Crnoj Gori se, kako je rekao, Jasenovac ne smije ni spomenuti, a “kada se govori o srpskim žrtvama i kada se oglasi državni vrh Srbije, državni vrh Crne Gore saopštava da je ta zemlja nezavisna i da neće dozvoliti miješanje u unutrašnje stvari”.

“Volio bih da čujem i da mi neko objasni kako se i na koji to način Srbija miješala u unutrašnje stvari Crne Gore i gdje ona to ugrožava teritorijalni integritet i suverenitet Crne Gore”, rekao je Knežević, komentarišući reagovanja u Crnoj Gori nakon izjava državnog vrha Srbije o Rezoluciji o Srebrenici uvojenoj u crnogorskoj skupštini.

Rezolucija o genocidu sramnija od priznanja Kosova

Knežević je ocijenio da je Rezolucija o Srebrenici još sramnija od priznanja Kosova 2008. godine od strane vlasti Mila Đukanovića, zato što su ovoga puta za rezoluciju glasali djelovi parlamentarne većine koja je na talasu litija i srpskih glasova 30. avgusta prošle godine pobijedila DPS.

Smatra kako Rezolucija nije pisana u Crnoj Gori i da se nikada ne bi u toj zemlji napisala, jer je, kaže, srpsko stanovništvo u Crnoj Gori protiv rezolucije koja kvalifikuje Srbe, Srbiju i SPC kao genocidne.

Knežević očekuje da će u regionu krenuti “talas” donošenja takvih rezolucija kako bi se stvorili temelji za priču oko ukidanja Republike Srpske.

Upitan da prokomentariše ponašanje premijera Zdravka Krivokapića, koji je, na konstataciju novinara, nezadovoljan donošenjem rezolucije, Knežević je rekao da je Krivokapić ipak iznevjerio amanet mitropolita Amfilohija.

Knežević je dodao da je Demokratski front napustio parlament, jer je, navodi, u petak veče stvorena ad hok parlamentarna većina s poslanicama DPS-a.

Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Advertisement

Najčitanije