Connect with us

Politika

KNEŽEVIĆ: Volio bih da Abazović nekad pomene i srpske žrtve

Published

on

Jedan od lidera Demokratskog fronta Milan Knežević rekao je da bi volio da potpredsjednik Vlade Crne Gore Dritan Abazović, koji tvrdi da se u Srebrenici desio genocid, makar jednom pomene srpske žrtve od 1941. do 2021. godine, koje su najbronije na Balkanu.

Knežević je istakao da je kao Srbin iz Crne Gore spreman da osudi svaki zločin koji je počinjen u ime srpskog naroda, ali da bi volio da se jednom neko sjeti i osudi genocid u Jasenovcu ili kontinuirani genocid u hercegovačkim jamama NDH.

On je za Večernje novosti rekao i da bi volio neko osudi zločin i progon 300.000 Srba u akcijama „Bljesak“ i „Oluja“, masakr u Bratuncu ili zločine nad Srbima i Crnogorcima na Kosovu i Metohiji.

“Zato bih volio da Abazović i svi ostali koji otvaraju ove teme makar jednom pomenu nevine srpske žrtve od 1941. do 2021. godine, koje su najbrojnije na Balkanu”, naglasio je Knežević.

Knežević je podsjetio opoziciju da prije legitimnog pritiska na vlast krenu da traže ostavku Mila Đukanovića sa funkcije predsjednika države jer je „u obračunima sa Momirom Bulatovićem govorio da bi, da nije bilo njega i njegove pomoći Republici Srpkoj, pala i Banjaluka i Hercegovina.

Izjava minista pravde, ljudskih i manjinskih prava Crne Gore Vladimira Leposavića da će priznati da se u Srebrenici desio genocid kada se to nedvosmisleno utvrdi, izazvalo je reakciju potpredsjednika Vlade i lidera Građanskog pokreta Dritana Abazovića.

Abazović je rekao da se u Srebrenici dogodio genocid i da onome ko to ne razumije nije mjesto na državnim funkcijama.

Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Advertisement

Najčitanije