Connect with us

Politika

KONJEVIĆ: Vlada eksperimentom Spajića ostavila policiju bez osnovnih sredstava za rad – automobila

Published

on

Vlada Crne Gore je eksperimentom ministra finansija i socijalnog staranja Milojka Spajić ostavila policiju bez osnovnih sredstava za rad – automobila, poručio je na Twitter-u predsjednik SDP-a Raško Konjević.

“Bravo Vlada, bravo koordinator Službi za bezbjednost Dritan Abazović i bravo MUP. Upozoravali smo da neusvajanje budžeta šteti radu institucija. A vi da to nije tačno”, naveo je Konjević.

 

On je na Twitter-u podijelio i dokument u kojem se navodi da se Uprava policije obratila Upravi za katastar i državnu imovinu za preduzimanje postupka hitne nabavke polovnih vozila putem finansijskog lizinga.

Iz Uprave za katastar i državnu imovinu poručuje se da će nedostatak automobila negativno uticati na javni red i mir i prevenciju i suprostavljanje svim oblicima kriminala.

“Kako Skupština Crne Gore još nije usvojila Zakon o budžetu za 2021, a od Zakona zavisi donošenje planova javnih nabavki koje su naručioci dužni da donesu shodno Zakonu o javnim nabavkama, jedini način za realizaciju predmetne nabavke o zahtjevu Uprave policije je primjena člana 59 stav 1 tačka 3 kroz pregovarački postupak  bez prethodnog objavljivanja poziva za nadmetanje”, piše u dokumentu Uprave za katastar.

Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Advertisement

Najčitanije