Connect with us

Politika

KRIVOKAPIĆ: Crna Gora snažno korača ka EU

Published

on

Predsjednik Vlade Crne Gore Zdravko Krivokapić čestitao je 9.maj Dan Evrope i Dan pobjede nad fašizmom, uz poruku da Crna Gora snažno korača ka EU.

“Biti dio evropske porodice strateški je cilj Vlade Crne Gore. Stojimo snažno na evropskom putu i radimo sve da Crna Gora bude uređeno društvo. Osnovne vrijednosti EU, kao što su ljudsko dostojanstvo, sloboda, demokratija, jednakost, vladavina prava i poštovanje ljudskih prava, vrijednosti su koje baštini i Crna Gora. Čuvajući mir, gradimo bolju budućnost za sve naše građane”, rekao je Krivokapić.

Krivokapić je naglasio da smo, iako i ova praznična godina protiče u znaku koronavirusa, pokazali koliko su važni zajedništvo i solidarnost.

Premijer je rekao da je 9. maj dan radosti pobjede i ujedinjenja Evrope, ali i dan sjećanja na sve žrtve nacionalsocijalističkog totalitarizma i terora iz kog je Evropa izašla humanija i složnija i postala predvodnik na putu ka ujedinjenom čovječanstvu.

Predsjednik Vlade naglašava da će Vlada u narednom periodu biti posvećena sprovođenju reformi, jer želimo da budemo 28. članica Evropske unije.

1 Comment

1 Komentar

  1. Pero

    08.05.2021. at 22:14

    Ne može se gospodine Krivokapiću sa DF-om u Evropu, kako Vam to nije jasno. Sve rade i sve će uraditi da spriječe taj put.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Advertisement

Najčitanije