Connect with us

Politika

KRIVOKAPIĆ I ABAZOVIĆ ČESTITALI VASKRS: Okrenimo se jedni drugima i budimo oslonac u savladavanju prepreka

Published

on

Predsjednik Vlade Crne Gore, prof. dr Zdravko Krivokapić čestitao je pravoslavnim vjernicima Vaskrs.
„Život svakog čovjeka kreće se od Cvijeti, kada je naš Gospod ušao u Jerusalim, a posebno se iskazuje kroz Strasnu nedelju, kada Gospoda izdaju najbliži, ostali ga razapnu i da nema svega toga, onda bi to bio samo ovaj naš mrtvi život. Međutim, poslije dolazi najznačajniji, najveći praznik, a to je Vaskrsenje. Vaskrsenjem mi dobijamo novi život, a taj novi život treba da nam bude pouka, da mi budemo drugačiji, da preko Vaskrsa doživimo i lično vaskrsenje i očekujemo vječni život. Zbog toga, svim vjernicima pravoslavne crkve čestitam taj najveći dan, koji predstavlja mjeru mira, tolerancije, sloge i zadovoljstva. Zbog toga treba, ne samo mi pravoslavci da slavimo, već i da podstaknemo naše prijatelje, komšije da sa nama dožive ovaj najznačajniji praznik kao mjeru pomirenja. Hristos Voskrese – Vaistinu Voskrese!“, navodi se u vaskršnjoj čestitki premijera Krivokapića.
Čestitkama se pridružio i Potpredsjednik Vlade Crne Gore dr Dritan Abazović koji je čestitao svim pravoslavnim vjernicima, svještenstvu i monaštvu Vaskrs uz želju da blagdane proslave u zdravlju, miru i sreći, okruženi sebi dragim ljudima.
Potpredsjednik Vlade je naveo da je najveći hrišćanski praznik idealna prilika da se okrenemo iskonskim vrijednostima i da u našim životima preovladaju istinske ljudske vrline.
„Neka simbolika Vaskrsa podsjeti na neprolazne vrijednosti i nadmaši sve probleme i antagonizme sa kojima se kao pojedinci i društvo susrijećemo. Okrenimo se jedni drugima i budimo oslonac u savladavanju prepreka. Neka ljubav, jedinstvo i dobrota preovladaju u odnosu na mržnju, razlike i netoleranciju”, navodi potpredsjednik Abazović u čestitki.
Potpredsjednik Abazović napominje da je vrijeme da sve netrpeljivosti ostavimo po strani i zajedničkim snagama krenemo da gradimo evropsku i prosperitetnu Crnu Goru zasnovanu na multietničkom i multikonfesionalnom skladu.
„Vaskrs vraća vjeru u prave vrijednosti i napominje da pravda na kraju uvijek pobijedi. Imajući to u mislima, želim Vam da u zdravlju i sreći proslavite ovaj praznik”, zaključuje se u vaskršnjoj čestitki potpredsjednika Vlade dr Dritana Abazovića.
Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Advertisement

Najčitanije