Connect with us

Politika

Kult političke prostitucije

Published

on

Piše: Balša Knežević

Protekla sedmica na političkoj sceni nije donijela ništa novo niti spektakularno na što već nijesmo navikli u nešto više od dvije godine, od kad je Crna Gora ’’oslobođena’’ veza sa trezvenim načinom percipiranja društveno-političke realnosti.

Iako se dio javnosti sablažnjava ustavno-pravnog protivprirodnog bluda koji smo u noći između utorka i srijede imali priliku da gledamo u Skupštini Crne Gore, sa velikim žaljenjem se mora konstatovati da je sve ipak bilo očekivano.

Jer nakon svega čemu smo svjedočili u posljednje dvije godine na crnogorskoj političkoj sceni bilo bi pravo čudo da se prije nekoliko dana u parlamentu desilo bilo šta drugo osim silovanja Ustava. A sve to smo imali priliku da pratimo uživo na parlamentarnom kanalu za odrasle.

U orgiji demagogije i isprazne priče koja je svoju orgazmičku kulminaciju doživjela ejakulacijom po najvišem zakonskom aktu Crne Gore, opskurna parlamentarna većina povezana kožnim sado-mazo kanapom trulih kompromisa, usvojila je nakon višečasovne prljave oralne predigre izmjene Zakona o Predsjedniku.

Trivijalno i potpuno suvišno je više ponavljati da je Ustav pogažen, jer to je jasno i pravnom laiku kalibra Milivoja Katnića. Ono što je ovom prilikom možda i promaklo crnogorskoj javnosti je da su u ovom pravno-seksualnom skandalu počeli da se naziru obrisi jednog sasvim novog kulta u kojem je politička prostitucija doživjela potpunu apoteozu.

Božena Marović Jelušić, Božena Novaković Jelušić i mini Aleksandar Vučić

S obzirom da ovaj termin ima višeslojno tumačenje, a vezuje se za grčku mitologiju, valja precizirati da u ovom kontekstu apoteoza predstavlja glorifikaciju neke ideje, osobe ili pojave do božanskog nivoa.

Pošto smo terminološki ušli u ravan grčke mitologije, drevnih kultova i mističnih obreda dostojnih samog Dionisa, treba svečano proglasiti da titula prvosveštenice Kulta političke prostitucije bez ikakve konkurencije treba da pripadne nikom drugom nego vedeti lažnog graDŽanskog pokreta URA Boženi Jelušić.

Izmjene Zakona o Predsjedniku podnio je proruski, na momente srbonacistički Demokratski front. Ali Rajo Mandić i ekipa iz ovog okorelog putinističkog političkog saveza nikako ne mogu da budu ni blizu kandidature za ulazak u mistični Kult političke prostitucije. Jer sa Rajom, Pipunom i ekipom sve je jasno – oni se otvoreno zalažu za Rusku čizmu koja bi gazila Crnu Goru kao izbornu jedinicu ’’srpskog sveta’’. Milo Đukanović kao stub suverene Crne Gore najveći im je neprijatelj i ne biraju sredstva u pokušaju da ga uklone sa političke scene. Kršenje Ustava u tom kontekstu je za njih najmanji problem.

Božena Zoronjić Jelušić

Stoga, nema nikakve misterije – Mandić, Knežević and co. su apsolutno iskreni u svom političkom nastupu i nikoga ne varaju. Uzmi ili ostavi, kratko i jasno! Tvrdoglavost u politici destrukcije u kojoj postoji i neki iskreni samoubilački šmek pozajmljen iz romana ruskih klasika, veoma bliskih DF-u makar po manijakalnoj teatralnosti.

Kada je u pitanju prvosveštenica Kulta političke prostitucije Božena, ona nema principe, niti ima neku postojanu ideologiju, već ima fasadu ofucane političke bezličnosti i licemjerja koju ni proevropska šminka i injekcije graDŽanskog botoksa više ne mogu da prikriju. Ona je mamac za lakovjerene, koje u njenom kultu traže evropske vrijednosti, ali koje ne mogu naći jer ih nema. Dok naivne žrtve kulta političke prostitucije to shvate, njihova glasačka snaga je već iskorišćena za najprljavija ritualna svetosavsko-putinistička politička orgijanja.  

Presnijećena salonska kvaziintelektualka, koja se o principe i osjećaj političke moralnosti nije očešala ni u prolazu, priznala je prije par dana da je učestvovala u političkoj orgiji poručivši da ’’nije dobro zakonom mijenjati Ustav, ali je bilo neophodno’’.

Božena fon der Lajen Jelušić

Na ovakvoj dozi morbidnog bezobrazluka pozavidio bi joj i lider njene kvazigraDŽanske stranke kontroverzni Dritan, koji je po količni političkog beščašća odavno prevazišao kult političe prostitucije i vaznio se u rang obezličenog, perverznog demona servilnosti i destrukcije u službi zvaničnog Beograda, nezvanične Moskve i svetosavske sekte.

Jasno je da je prvosveštenica Jelušić pokušala da licemjerno opravda svoj glas za neustavni zakon, zbog straha od kritike sa međunarodnih adresa koja bi isprala fasadu graDŽanske političarke iza koje se krije njen brutalni oportunizam i servilnost. Takav nastup ne treba da čudi s obzirom da je bila zaštitnica, odnosno zataškavateljka gnusoba ’’medijskog ganga’’, gdje je na funkciji ombudsmanke usavršila zanat dvoličnosti.

Božena se ponaša u stilu junakinje iz narodne izreke, koja ne shvata da ,,posle glasanja nema kajanja”. Ali to je samo jedan od skromnih priloga u biografiji koja je toplo preporučila za poziciju prvosveštenice političke prostitucije. Obezličeno licemjerje prvosveštenice prosto buja na ruševinama političkih i moralnih principa.

U prilog Boženinoj biografiji ide i glasanje za izmjene Zakona o slobodi vjeroispovijesti kojim su crnogorske svetinje otete i poklonjene hegemonističkoj paramilitarnoj sekti. Ona je kritikovala partijska zapošljavanja, a zapošljavala je članove porodice. Kritikovala je divlju gradnju, a povezivana je sa istom.

Kult političke prostitucije: Svi smo mi Božena Jelušić – naša prvosveštenica

Ova kvazigraDŽanska pobornica crnogorske nezavisnosti, sjedjela je u prvom redu na premijeri filma “Podijeljena zemlja”, srpskog propagandiste Borisa Malagurskog u Budvi! Ako to nije dovoljno da joj zacementira položaj predvodnice Kulta političke prostitucije onda ne znam što jeste!

Božena međutim nije sama. U ovom mističnom kultu oko nje u ritualnom krugu licemjerja stoje njena Pitija – proročica uzdržanosti Suada Zoronjić, nimfe evropskih grantova Jovana Marović i Ana Novaković Đurović, Trampova domaćica i čuvarka Amfilohijevog mističnog pehara Džudi Rajzing Rajnke, velika relativizatorka Karen Medoks, proročica iz beogradske škole svetosavlja Oana Kristina Popa, maglovita Ursula fon der Lajen, ali i medijum propadajućeg evropskog carstva nesposobnog da se suprotstavi sopstvenoj kontradiktornosti Ana Pisonero Hernandez.

Sve one mogu bez ikakve trunke sumnje jednog dana da konkurišu za mjesto prvosveštenice Kulta političke prostitucije. Za sad su po svemu sudeći zadovoljne da igraju u mističnom kolu demagogije, ispraznih fraza i floskula na zgarištu države koju su gurnule u septičku jamu ’’srpskog sveta’’, gdje se polako po moskovskom receptu fermentira u političkim fekalijama.

Kad tome dodamo podršku zombiranog kulta depersonalizovanih crvenokravataša i svetosavske sekte, uz političku alternativu koju proroci lažnog patriotizma zasipaju gustim duvanskim dimom i kokainskom prašinom, za Kult političke prostitucije samo nebo je granica…

1 Comment

1 Komentar

  1. Dragana_Crnogorka

    09.11.2022. at 22:28

    Pretjerano i seksisticki. Ne doprinosi. Govori najviše o tome da autoru treba dobro _ebanje što prije, na žalost njegovu i svih čitalaca.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Advertisement

Najčitanije