Povežite se sa nama

Politika

LEKIĆ: Ne vjerujem u 41. glas za rušenje Vlade Crne Gore

Objavljeno

-

Podijeli ovo na društvenim mrežama
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter

Lider i poslanik Demosa, Miodrag Lekić, ocijenio je da trenutno nije dobro zagovarati održavanje novih parlamentarnih izbora, ali da oni ostaju opcija, iako preovladava mišljenje da ništa ne bi promijenili

U intervjuu Vijestima, navodi da će se na izbore, po sili ustavno-zakonskih normi, ići ako u parlamentu ne bude većine od 41 poslanika koja bi podržavala aktuelnu Vladu ili izabrala neku drugu.

“Opšte je mišljenje da se (izborima) ne bi ništa suštinski promijenilo. I u tome se nalazi apsurdnost situacije. Zato iz više razloga nije racionalno sad zagovarati izbore. Ali, ako prevladaju iracionalne, pa i politički suicidne vokacije u djelovima parlamentarne većine, onda izbori ostaju opcija”, ističe Lekić.

On smatra da bi formiranje političke vlade, “koja bi preuzela javnu odgovornost”, trebalo da bude alternativa aktuelnom kabinetu premijera Zdravka Krivokapića.

Lekić ne isključuje ni opciju manjinske vlade, ali kaže da misli da je moguća jedino u okviru parlamentarne većine i s manjinskim strankama, a bez Demokratske partije socijalista (DPS).

“Manjinska vlada s DPS-om je suprotna demokratskim pravilima, jer se radi o formaciji poraženoj na izborima. Da ne govorimo sad o njenom nepromijenjenom profilu koji se vezuje za korupciju, autoritarno vladanje, pokoravanje institucija prevashodno pravosudnih koje omogućavaju da sam vrh vlasti bude van pravnog poretka”, poručio je Lekić.

I dalje, kaže, ne vjeruje da će se pojaviti četrdeset prvi poslanik koji će sa DPS-om i ostalim predlagačima oboriti Vladu.

“Ako je takvih kandidata uopšte i bilo, oni su, makar i naknadnom sviješću o odgovrnosti i posljedicama, odustali od takve namjere”, smatra Lekić.

Podijeli ovo na društvenim mrežama
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
1 Komentar
Prijava
Notifikacija
guest
1 Komentar
Najstariji
Najnoviji Najviše glasova
Inline reakcije
Prokomentarišite i vi
RIR
RIR
13.12.2021. 11:22

..nevjerovatno u što se pretvorio g.Lekić ,
bio je gospodin , koji je volio CG , koji je toliko lijepih stvari rekao o CT i CG.Evo ga podrzava Vladu koja je sve a samo nije Crnogorska , da je sve u redu a biti sa SPC i nedati crnogorcima svoju crkvu ,biti za onu sramnu Bilecanku ,ova Vlada bi trebala da padne –prosla Vlada je bila grozna a ova je katastrofalna .Gospodin Lekic ima pravo da se ljuti na proslu Vladu /i na dps / ali ne i na Crnu Goru..

Sponzor

Najčitanije