Connect with us

Politika

LEPOSAVIĆ: Lakše bi mi bilo da od sjutra ne budem ministar

Published

on

Ministar pravde i ljudskih i manjinskih prava Vladimir Leposavić saopštio je danas u Skupštini Crne Gore gdje se raspravlja o njegovom razrješenju da bi mu lično lakše bilo da od sjutra ne bude službenik Vlade. On je kazao da je istakao da je srećan što ova vlast neće biti srušena.

“Ima utisak da se sa poslanicima mnogo više slaže na temu toga šta znači i predstavlja stravični zločin u Srebrenici, a mnogo manje šta su Ustav, međunarodna politika, pravo i odnosi, do šta su osnovi semantike i logike”, saopštio je on.

Leposavić se osvrnuo na rad njegovog resora, i istakao da su kritike u nekim trenucima više upućivane iz parlamentarne većine, kao i da je bio pod pritiskom.

“Gore od političkog srijeljanja i ubistva su montirana suđenja”, kazao je on.

Istakao je da je srećan što ova vlast neće biti srušena.

“Prethodni režim neće se vratiti na vlast, što se toga tiče – game is over. Cijenu plaćam samo ja, a Vlada će opstati. Niko neće srušiti ovu vlast”,  ubijeđen je Leposavić.

On je rekao da se demokratija dešava po prvi put.

“Meni ovo najteže pada. Želim da vjerujem da će ovo izaći na dobro. Meni bi lično bilo lakše da od sjutra ne bidem službenik Vlade. Što se tiče Srebrenice, a što se prećutkuje je selektivna pravda. Ja sam ministar svih. 75 dana se ponavlja da sam negirao Srebrenicu, a ja nisam negirao i rekao sam da na to nemam pravo. Da li priznajete genocid je pitanje koje se postavlja krivcu u sudnici. Najviše sam žalio zbog onih ljudi sa kojima sam odrastao i znao sam da ih ta medijska hajka povređuje. Odlučio sam da se borim sa tim načinom da idem dalje. Sve su kritike ovdje izrečene legitimne. Ovo pitanje je opasno jer se postavlja samo Srbima. Samo pitanje međunarodnog ugleda ako je što ostalo od njega nakon 30 godina kriminalne vlasti nije ugrozio Leposavić. Moji odnosi da predstavnicima međunarodne zajednice dobri. Imamo obavezu prema međunarodnoj zajednicj ali i prema građanima”, kazao je on.

Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Advertisement

Najčitanije