Connect with us

Politika

LIBERALNA partija pozdravlja osnivanje GI “21. maj”

Published

on

Liberalna partija pozdravlja osnivanje Građanske inicijative 21.maj koja okuplja procrnogorske i građanski orijentisane pojedince. Ovakva nadstranačka i neformalna organizacija podsjeća na Pokret za nezavisnu i evropsku Crnu Goru iz 2006. godine bez kojeg je teško bilo moguće ostvariti uspjeh na referendumu o državno-pravnom statusu, navodi se u saopštenju LP.

„Zato nas raduje da se u jednako teškom i izazovnom vremenu za Crnu Goru,kada treba braniti tekovine 21.maja od aktuelne parlamentarne većine koja ih fazno i doslijedno ruši, javlja ovakva organizacija sa ovakvim ciljevima. Upućujemo osnivačima iskrene čestitke za trud i viziju“, navodi se u saopštenju

Liberali će, kako su naveli, kao i uvijek, biti otvoreni za saradnju i podršku svakoj inicijativu koja baštini ideju suverene,multinacionalne,viševjerske i građanske Crne Gore.

„Potrebna nam je saradnja, razumijevanje i okupljanje oko zajedničkog, plemenitog cilja koji su neki s godinama i zaboravili. Evropska budućnost Crne Gore kao moderne bogate države i otvorenog društva, multietničkog i skladnog, nema alternativu“, zaključili su u saopštenju.

TVCG

Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Advertisement

Najčitanije