Connect with us

Politika

LIDER BS: Mustafić odustao, Ibrahimović jedini kandidat

Published

on

Poslanik Bošnjačke stranke (BS) Ervin Ibrahimović biće jedini kandidat za predsjednika te partije na kongresu narednog vikenda, s obzirom da će, kako saznaje Dan, drugi predloženi kandidat za tu funkciju i aktuelni politički direktor partije Suljo Mustafić povući kandidaturu.

Naime, svih jedanaest opštinskih odbora partije su predložili Ibrahimovića za predsjednika, dok su dva opštinska odbora pored Ibrahimovića predložila i Mustafića, ali će taj dugogodišnjni funkcioner BS-a, prema saznanjima Dana, povući kandidaturu.

Četvrti Kongres Bošnjačke stranke zakazan je za 13. jun i, po saznanjima Dana, biće održan u Rožajama.

Mustafić nije odgovorio na poruke i pozive Dana povodom informacija o povlačenju kandidature.

Portparol Bošnjačke stranke Adel Omeragić juče nije mogao ni da potvrdi ni da demantuje tu informaciju. On je kazao da su u toku intenzivne pripreme za kongres partije, a da će u sjutra imati sjednicu glavnog odbora na kojoj će utvrditi dokumenta koja će biti usvojena na kongresu, kao i predlog kandidata za preddednika stranke.

“Ono što sa sigurnošću mogu reći jeste da će kongres biti prilika da pokažemo jedinstvo partije, da ideja Bošnjačke stranke iz dana u dan jača i da će BS zasigurno biti aktivni sudionik svih budućih političkih procesau državi”, rekao je Omeragić za Dan.

Osim Mustafića, pojedini odbori su za novog lidera stranke predlagali i bivše ministre Osmana Nurkovića i Kemala Purišića.

Po izbornim pravilima, glavni odbor, kome su proslijeđene ove nominacije, utvrđuje konačnu listu kandidata.

Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Advertisement

Najčitanije