Connect with us

Politika

LP: Leposavić da se izvini i povuče sramotnu i skandaloznu izjavu

Published

on

Ilustracija: LP

Sramotan je i skandalozan čin ministra Leposavića koji otvoreno podrijeva crnogorsko pravosuđe i urušava ustavne principe sa mjesta ministra pravde Crne Gore, poručili su iz Liberalne partije.

Leposavić je najavio mogućnost donošenja zakona o amnestiji ukoliko bi se desilo da Apelacioni sud potvrdi prvostepene presude za pokušaj terorizma liderima Demokratskog fronta Andriji Mandiću i Milanu Kneževiću.

“Ovakav pritisak na pravosuđe i potpuno obesmišljavanje uloge sudstva neviđen je presedan u istoriji i pravnoj praksi Crne Gore. Zahtijevamo od ministra da hitno uputi izvinjenje javnosti i da povuče ovakve izjave, u suprotnom zahtijevaćemo od premijera hitan postupak preispitivanja povjerenja Vladi. O svemu ovome biće obavijestene i međunarodne institucije i organizacije koje moraju imati sliku realnog stanja kakav se haos dešava u Crnoj Gori. Poručujemo ministru (ne)pravde Crne Gore da nećemo dozvoliti da tek tako dovodi u pitanje osnovna načela demokratije, prava i Ustava i da se miješa u poslove drugih grana vlasti”, naveli su iz Liberalne partije Crne Gore.

Ministar pravde, ljudskih i manjinskih prava Vladimir Leposavić najavio je mogućnost donošenja zakona o amnestiji ukoliko bi se desila mogućnost da Apelacioni sud potvrdi prvostepene presude za pokušaj terorizma liderima Demokratskog fronta Andriji Mandiću i Milanu Kneževiću.

Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Advertisement

Najčitanije