Connect with us

Politika

MANDIĆ: DF bi novi dogovor, novog premijera ili izbore

Published

on

Jedan od lidera Demokratskog fronta (DF) Andrija Mandić rekao je da aktuelna skupštinska većina u Crnoj Gori više ne postoji i da je neophodno resetovati odnose na stanje nakon 31. avgusta.

Mandić je za RTS rekao da premijer Zdravko Krivokapić, predsjednik Skupštine Crne Gore Aleksa Bečić i potpredsjednik Vlade Dritan Abazović prave dogovore “sa poraženim Milom Đukanovićem na temama koje duboko dijele Crnu Goru”.

On je rekao da glasanje za Rezoluciju o Srebrenici, koju nije izglasao ni parlament BiH, ide na štetu srpskog naroda i Republike Srpske.

“Poslanici Demokratskog fronta su napustili parlament i sada pored krize Vlade imamo i krizu Parlamenta. Pozvali smo koalicione partnere da resetujemo odnose, da napravimo nove dogovore, formiramo novu vladu, ali ako ne budemo to mogli da učinimo, onda ćemo uz pomoć prelazne vlade organizovati nove izbore”, naglasio je Mandić.

Prema njegovim riječima, Zdravko Krivokapić već duže vrijeme nema podršku Demokratskog fronta i oni traže njegovu smjenu.

“Nakon odustajanja Krivokapića da potpiše temeljni dogovor sa SPC, neophodni su novi dogovori. Ja se zalažem za novu vladu i da Krivokapić ne bude više premijer, i da nađemo rješenja koja bi mogla da zadovolje one ljude koji su 30. avgusta glasli prvenstveno protiv Mila Đukanovića a za ono što je bila odbrana svetinja u Crnoj Gori”, rekao je Mandić.

Knežević: Izvini Srbijo i srpski narode

Jedan od lidera DF-a Milan Knežević rekao je za TV Prva da želi da se izvini cijeloj Srbiji i srpskom narodu zbog onoga što se desilo u parlamentu, jer to nije većinska Crna Gora.

On je to rekao komentarišući usvajanje Rezolucije o genocidu u Srebrenici.

“Niko od građana koji su glasali za promjene u Crnoj Gori i protiv Mila Đukanović nije mogao da pomisli da će veći dio parlamentarne većine proglasiti Srbiju i srpski narod za genocidan. Osjećam izvjesnu dozu sramote, iako sam glasao protiv te rezolucije“, rekao je on.

Knežević je naglasio i da je legitimitet predsjednika parlamenta Alekse Bečića, takođe, upitan pošto je njegova partija zajedno sa DPS glasala za rezoluciju.

On nije želio da spekuliše o mogućim nasljednicima Krivokapića, ali je rekao da u parlamentarnoj većini postoji veliki broj ljudi koji bi časno i odgovorno obavljali funkciju premijera.

Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Advertisement

Najčitanije