Connect with us

Politika

DEMOKRATE: Mandiću jedina želja obaranje Vlade i vlasti

Published

on

Demokratska Crna Gora saopštila je da je jedina želja Andrije Mandića obaranje Vlade i vlasti, kao i destabilizacija političkih prilika. Zato je kako kažu, danas odbio kompromisno rješenje između dvije krajnosti – njega i Vlade Crne Gore. Kažu i da svu odgovornost za dalje političke procese imaju Mandić, (Milo) Đukanović i (Aleksandar) Vučić.

Podsjetimo Demokratski front, nakon sastanka parlamentarne većine, saopštio je da nije došlo do dogovora o razrješenju parlamentarne i krize u Vladi zbog, kako kažu, isključivosti premijera Zdravka Krivokapića i predsjednika Skupštine Alekse Bečića.

“Andrija Mandić koji nikako ne može da prežali pobjedu koju smo ostvarili 30. avgusta, samo zbog toga što je bio posljednji na izbornoj listi, nastavlja da radi ono što nije prestajao od prvog dana formiranja ove vlasti. Njegova jedina želja je obaranje ove Vlade i vlasti, destabilizacija političkih prilika, zato je i danas odbio kompromisno rješenje između dvije krajnosti – njega i Vlade Crne Gore, koje je nudilo više učesnika na sastanku, a to je da se u dogovoru sa Vladom radi na rekonstrukciji i jačanju postojeće 42. Vlade Crne Gore. Naravno, iako od prvog dana radi na rušenju Vlade, iako konstantno ucjenjuje, podmeće, napada, kritikuje, fabrikuje, ne odriče se gospodin Mandić zavidnog dijela funkcija i pozicija u vlasti, već ih svakim danom uvećava. Politička “dosljednost” je njemu uvijek bila jača strana”, poručuju Demokrate.

Nakon izbora, kako kažu, upravo je Mandić predložio na koji način treba podijeliti pozicije predsjednika Vlade, predsjednika Skupštine, dva potpredsjednika Skupštine, skupštinskih odbora i brojne druge funkcije u vlasti koje su bile predmet dogovora i kojih se ni jednog trenutka nije odrekao.

“Prihvatili smo model raspodjele koji je on predložio da bi se što brže dogovorili, i dali riječ građanima da će za nas taj dogovor važiti četiri godine. Dokazali smo i početkom 2019. godine u Budvi, kada smo na polovini mandata ustupili mjesto predsjednika Opštine gospodinu Careviću, i pored mnogo argumenata za drugačiji pristup, da za nas dogovor i data riječ građanima nema alternativu”, kažu Demokrate i dodaju da na tim pozicijama stoje i sada.

“Dogovor koji je napravljen krajem prošle godine na četiri godine se može mijenjati isključivo saglasnošću svih koji su ga pravili. Ko to ne prihvati, jedini izbor mu je DPS, jer sa njima jedino može rušiti Vladu ili donositi odluku o skraćenju mandata i novim izborima. U Demokratama partnera za tako nešto nikada neće imati, tako da svu odgovornost za dalje političke procese imaju gospoda Mandić, Đukanović i Vučić”, zaključuju Demokrate.

Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Advertisement

Najčitanije