Connect with us

Politika

Mandić: Nova Vlada u Crnoj Gori koja će se birati 2022. godini imaće prioritet da se pridruži inicijativi “Otvoreni Balkan”

Published

on

Nova Vlada u Crnoj Gori koja će se birati u 2022. godini imaće na spoljno-političkom planu prioritet da se pridruži inicijativi “Otvoreni Balkan”, saopštio je jutros tokom gostovanja na TV Pink jedan od lidera DF-a Andrija Mandić.

– Tri države Srbija, Albanija i Sjeverna Makedonija su pokazale veliku snagu i pored svih razlika pronašle zajednički jezik, a Crna Gora kojoj je prirodno bilo da bude u tom ciklusu pridruživanja toj iniciajtivi, ostala je nekako van svega toga. Albanija je naš direktni konkurent u turizmu. Moramo jačati ekonomiju, a ovo će biti veliki iskorak za nas, kako politički, tako i ekonomski- poručio je on.

Istakao je da Vlada na čelu sa Zdravkom Krivokapićem vodi neodgovornu politiku i sluša inostrane adrese.

– Inicijativa “Otvoreni Balkan” je naša budućnost. Treba da rušimo barijere. Uradićemo sve što je u našoj moći. To su putevi kojima moramo da se krećemo – naveo je Mandić.

Podsjetio je da je narod u Crnoj Gori uspio nekako da se 30. avgusta oslobodi uticaja kako domaćih, tako i stranih centara moći.

– Ja se iskreno nadam promjenama u 2022. godini. Biraće se nova Vlada i popravićemo odnose sa Srbijom. Vlada Zdravka Krivokapića ih je samo još više pogoršala- tvrdi Mandić.

Smatra da je nova vladajuća struktura Crnoj Gori došla na vlast zahvaljujući srpskom narodu i uz podršku Srpske pravoslavne crkve.

– A oni više vremena provode u ambasadama. Važnije im je šta im kaže neki činovnik u ambasadi nego što narod od njih očekuje- navodi Mandić.

Govoreći o Srbiji, istakao je da predsjednik Srbije Aleksandar Vučić vodi najveću državu u regionu, te ga stoga ne čudi što mnogi žele, kako tvrdi, “da ga zaustave i da mu nanesu ličnu štetu”.

– Svi bi željeli da naši srpski političari idu na šaltere i da traže uputstva i da ove zemlje pretvore u kolonije koje nemaju nikakvu vrstu suveriniteta- zaključio je Mandić.

1 Comment

1 Komentar

  1. RIR

    03.01.2022. at 12:03

    Četničino ,nama ne treba ni “ otvoreni balkan “ -prečica za “ srpski polusvijet “
    treba nam CG Vlada /ne četnička / .Ima CG sposobnih da izvedu CG iz ovog ludila i novih kriminalaca ,bolesnih mrzitelja svoje zemlje ,ima ih u dijelu i DPS ,dosta nas nije izlazilo na izbore od 2006.eto to je ona prevaga —da vas poćera za navijek i onda i po dubini i širini ,pa organizujte litje —pa će vas šmrkom ovoga puta čistiti po ulici…/pa ćemo śesti da vidimo čije su SVETINJE —na tenane…

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Advertisement

Najčitanije