Connect with us

Politika

MANDIĆ: Simbol vlasti je Milo Đukanović, on mora biti izveden pred sud!

Published

on

Predsjednik Nove srpske demokratije i jedan od lidera DF-a Andrija Mandić rekao je da je narod u Crnoj Gori očekivao mnogo od nove Vlade, ali da su ostali razočarani brzinom promjena koje se dešavaju, kao i to da je prije izbora Krivokapić obećao najbolje moguće odnose sa Srbijom, a par dana nakon dolaska na čelo Vlade govorio protiv predsjednika Vućića.

On je u emisiji “Ćirilica” rekao da je Crna Gora poznata po tome da je uvijek proizvodila više istorije nego što je mogla da svari i da danas u Crnoj Gori je jedna vrsta pobune onih koji su nezadovoljni izbornim rezultatom.

Mandić je dodao da su narodna očekivanja bila velika i da su ljudi vjerovali i molili se da osjećaj pravde osjeti po Crnoj Gori i svi su htjeli da vide kroz šta je Crna Gora prošla prethodnih 30 godina.

Na pitanje novinara da li je Demokratski front razočarao narod u Crnoj Gori, Mandić dodaje da nisu jer nisu imali priliku da ispune narodna očekivanja.

“Prosto je postojala jedna združena akcija kako da se nakon 30. avgusta Demokratski front isključi iz vlasti, odnosno isključi iz mogućnosti da odgovori tim zahtjevima građana koji su glasali za nasšu koaliciju”, rekao je on.

Mandić je rekao da njegova odluka da ode na poslednje mjesto je isključivo njegova odluka i da se to prvo tražilo od nekih drugih, tadašnjih opozicionih partija, ali da su oni to odbili i da se kasnije to tražilo od Demokratskog fronta.

Mitropolija crnogorsko – primorska i eparhija budimljansko – nikšićka je direktno tražila da se jedna grupa univerzitetskih profesora uključi i stane na čelo udruženih opozicija.

Takođe, on smatra da sa sadašnje tačke gledanja, Crna Gora je bila zrela za promjene i da nije bilo potrebe da se ide sa nekim velikim iskorakom.

“Crna Gora je bila spremna za promjene još 2013. godine kada je tadašnji predsjednik DF-a Miodrag Lekić pobijedio na predsjedničkim izborima, pa 2016. godine se morao izmisliti lažni državni udar da bi Đukanović ostao na vlasti,

Komentarišući odnose Crne Gore i Srbije kaže da je to trebalo da se promijeni  padom režima Mila Đukanovića, jer je naš program bio, a potpisao ga je i Krivokapić, da treba graditi najbolje odnose Srbije i Crne Gore.

“On je prvo što je izjavio kao Premijer bilo da je Vučić u najboljim odnosima sa Đukanovićem i da zajedno grade Beograd na vodi”, rekao je Mandić i dodao:

 “Ono što zamjeram Vladi Crne Gore jeste da se mora otvoriti odgovornost za ljude koje su nas ovako zavadili u Crnoj Gori”.

Mandić je rekao da kada se rasklapa jedan autoritarni režim, zna se kako se promjene vrše, prva stvar koja se radi, ruši se hobotnica DPS-a.

“Zna se ko je simbol vlasti u Crnoj Gori, to je Milo Đukanović a on mora da se suoči sa sudom”, zaključuje Mandić.

2 Comments

2 Komentara

  1. miraš

    20.04.2021. at 13:10

    Vojvoda koji je morao biti osuđen jer postoje dokazi za osudu, hoće da izvede na sud predsjednika države. Sad liči na pravog gibaničara koji nerazumno govori jer se premnogo uvukao Vučiću. Da bi se stidio moraš imati obraz.

  2. Orwel

    20.04.2021. at 19:27

    Osuđeni strani špijun pred stranom televizijom traži da Predsjednik države bude izveden pred sud. E dokle smo došli?!

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Advertisement

Najčitanije