Connect with us

Politika

MARKOVIĆ: Stanje dramatično, vlast nije u stanju da se nosi sa izazovom

Published

on

Situacija u Crnoj Gori nije alarmantna, ona je dramatična, smatra bivši premijer Duško Marković.

“Jasno je da postojeće vlasti nijesu u stanju da se nose sa ovim izazovom. Ja ne želim da upirem prstom, već pozivam sve da je posljedni trenutak da elimišemo politku već da zaustavimo tragediju koja je zahvatila Crnu Goru”, rekao je Marković gostujući na TVCG.

Kako je naveo, Vlada na čijem je bio čelu, je pojavom koronavirusa pokazala nivo blagovremenosti, organizovanosti i efikasnosti.

“Na vrijeme smo krenuli da uređujemo stanje na granicama, kontrolu ulaska u zemlju, da spriječimo imoprtaciju virusa. Dakle, ta blagovremenost je bila ključna. Prve mjere smo preuzeli prije nego što je Svjetska zdravstvena organizacija preporučila set obaveznih mjera”, rekao je Marković .

On je, komentarišući optužbe da je prethodna vlast kasnila kada je u pitanju nabavka vakcina, kazao da su uradili sve što je bilo neophodno.

“Danas imamo katrastrofalnu situaciju da je ispod 1 odsto crnogorskih građana vakcinisano. Da budem jasan, nema naše odgornosti i uradili smo sve, da smo nešto propustili, rekao bih. Mislim da je to obično politikanstvo, stvaranje alibija za sebe u nastavku zdravstvene politike nove vlasti”, ocijenio je bivši premijer.

 

Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Advertisement

Najčitanije