Connect with us

Politika

MEDOJEVIĆ: Mislim da su Perović I Božović saradnici ANB, UDBA predložila Krovokapića

Published

on

Poslanik Pokreta za promjene Nebojša Medojević izjavio je da ima “saznanja” da je Agencija za nacionalnu bezbjednost (ANB) odnosno UDBA predložila sadašnjeg premijera Zdravka Krivokapića za nosioca liste ”Za budućnost Crne Gore”.

“Mi smo se, kao politička organizacija Demokratski front (DF), susreli s imenom Zdravka Krivokapića kad je Andrija Mandić bio na sastanku u kripti hrama u Podgorici s Amfilohijem Radovićem i Joanikijem Mićovićem. Tu su bili još Vladimir Božović (Matica srpska u Crnoj Gori) i pop Gojko Perović, kazao je Nebojša Medojević za podgoričku A1 TV, a prenosi portal Antena M.

„Prije toga, jedno dva mjeseca, volšebno se osniva jedna parapolitička organizacija, NVO Ne damo Crnu Goru (svetinje); osniva je Božović i okuplja profesore Univerziteta za koje manje-više nije čuo, niti su se nekad u javnosti pojavljivali kao opozicionari”, kazao je Medojević.

Kako je rekao, i Božović postavlja na čelo te organizacije Zdravka Krivokapića – koga u tom trenutku niko ne poznaje- ni da je Krivokapić branio SPC, ni da je govorio protiv režima, ni da je bio opozicija.

“E sad, ko je Božoviću predložio Krivokapića? Ja mislim, a imam i odrđena saznanja da je to Agencija za nacionalnu bezbjednost (ANB). Znači – UDBA”, rekao je Medojević, dugogodišnji član Odbora za bezbjednost Skupštine Crne Gore.

On je dodao da misli da Božović sarađuje s ANB, kao i Gojko Perović.

“I nije tačno da su Amfilohije ili Joanikije predložili ovoga Krivokapića. Njega je plasirao Božović, preko NVO koja nije išla na izbore”. Sad se postavlja pitanje: ko je Božoviću rekao da izabere anonimnog profesora Krivokapića? Pa su onda Božović i Gojko Perović to predložili Amfilohiju i Joanikiju. A Mandić je došao na već gotov prijedlog. Ja veoma poznajem tu strukturu i osnovano sumnjam da je Božoviću ANB predložila Krivokapića”, naveo je on.

O novom v.d. direktora ANB Dejanu Vukšiću, Medojević je kazao:

„Ja za tog gospodina, a evo već sam 14 godina u sketoru bezbjednosti kao jedan od članova Odbora za bezbjednost, pratim to profesionalno – nikad nijesam čuo! Sama ta činjenica već nije dobra preporuka za njega. Taj čovjeku se nije nikad bavio sektorom bezbjednosti, što znači da on teško može donijeti neke promjene i reforme. A Krivokapić govori o nekoj ‘meritokratiji’, ‘ekspertima’, CV-jima… Pa ovaj čovjek (Vukšić) nikad nije bio u tom poslu”, rekao je on.

 

Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Advertisement

Najčitanije