Connect with us

Politika

MEDOJEVIĆ: Ovo više nije vlada za koju smo glasali

Published

on

Demokratski front neće glasati ni za jedan zakon, pa ni za budžet za ovu godinu, sve dok se ne usvoje tužilački zakoni u formi u kojoj su predloženi, poručio je lider PzP-a i jedan od funkcionera DF-a Nebojša Medojević na današnjoj pres konferenciji.

On je poručio da ne priznaju mišljenje Venecijanske komisije.

Medojević navodi i da “ovo više nije vlada za koju smo glasali”.

“Ovo nije nestranačka vlada, ovo je vlada Građanskog pokreta URA i Demohrišćanske partije u osnivanju”, rekao je Medojević, poručujući da se Crna Gora nalazi u vanrednom stanju.

Medojević je rekao da je potrebna ozbiljna rekonstrukcija vlade, kako bi se ispoštovala volja birača, jer sada nemamo onu vladu o kojoj je premijer govorio u svom ekspozeu.

Kriza koju smo imali 2020. godine još većom žestinom nastavlja da ugrožava ekonomsku stabilnost zemlje, a Vlada Crne Gore nastavlja sa neoliberalnim konceptom politike, saopštio je Medojević.

On je na pres konferenciji kazao da je ekonomija Crne Gore ranjiva na eksterne šokove.

“Imali smo pad uvoza za 25,9 odsto, što znači da će doći do pada prihoda, pada naplata od carine, akcize i da ulazimo u sve veći budžetski deficit”, smatra Medojević, navodeći da je porastao broj nezaposlenih.

Kad je riječ o izvozu, Medojević kaže da se nalazimo u industrijskom kolapsu.

 “Procjene su vrlo loše za turističku sezonu. Vlada nije napravila set mjera kako je to uradila Hrvatska. Ovdje nemamo nikakav stav o sezoni. Nema politike u spasavanju još jedne turističke sezone”, rekao je on.

Ulazimo u dramatičan ekonomski period, tvrdi Medojević, pitajući šta će se desiti 2022, kada potrošimo novac koji smo obezbijedili zaduženjem.

Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Advertisement

Najčitanije