Connect with us

Politika

MINISTARSTVO ODBRANE MEDOJEVIĆU: Čiji je interes stvaranje konfuzije i otpora radu obavještajnih službi

Published

on

Ministarstvo odbrane  ocijenilo je da se u dužem periodu plasiraju dezinformacije koje imaju za cilj slabljenje institucije i ugleda zaposlenih u Ministarstvu i Vojsci Crne Gore, kao i diskreditaciju profesionalnih vojnih i civilnih lica na najodogovornijim dužnostima.

Navode da prepoznaju da je to motivisano namjerom da se ospore procesi reformi unutar sistema odbrane.

Posebno je prepoznata namjera, naovode u reagovanju, da se onemoguće reformski procesi, što se u dužem periodu reflektovalo kroz više aktivnosti plasiranja netačnih i neprovjerenih informacija u medijima i na društvenim mrežama, a što najoštrije osuđuju.

“U utorak, 26. januara plasirana je dezinformacija od strane političkih aktivista, da postoji ozbiljna prijetnja urušavanja sistema rukovođenja u Obavještajno-bezbjednosnom direktoratu (OBD) Ministarstva odbrane, kao i da određene zakonom predviđene procedure nisu realizovane. Posebno je interesantno da je jedan od inicijatora član Odbora za bezbjednost i odbranu Skupštine Crne Gore, koji nije iskoristio zakonske procedure parlamentarnog nadzora nad radom Ministarstva odbrane, već je plasirao neprovjerene informacije, s ciljem da se dovede u pitanje legitimitet odluka Ministarstva odbrane i Vlade Crne Gore”, navodi se u reagovanju Ministarstva.

U Ministarstvu pitaju čiji je interes stvaranje konfuzije u javnosti i otpor procesima reformi i demokratizacije Obavještajno-bezbjednosnog direktorata i Ministarstva odbrane u cjelini.

Lider Pokreta za promjene Nebojš Medojević je juče napisao da se nada da je ministarka odbrane Olivera Injac tražila bezbjednosnu procjenu od Agencije za nacionalnu bezbjednost za Aleksandra Šaranovića koga je postavil za šefa Vojne obavještajne službe.

“Da li će Šaranović dobiti NATO bezbjednosnu dozvolu za pristup tajnim podacima”, pitao je Medojević.

 

 

Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Advertisement

Najčitanije