Connect with us

Politika

MITROPOLIT MIHAILO: Organizovano i civilizovano ustanite u odbranu države i slobode

Published

on

Naša zemlja se dovodi u kolonijalan položaj: Mihailo - Foto: cpc.org.me

Mitropolit Crnogorske pravoslavne crkve Mihailo apelovao je na političke partije, NVO, javne, naučne i kulturne poslenike i crnogorska udruženja u rasijanju da organizovano i zajednički ustanu u odbranu slobode i nezavisnosti države koju je napala njena Vlada.

“Namjerava da iz Zakona o slobodi vjeroispovijesti ukloni članove koji temelje pravni osnov da se nezakonito prepisana crkvena imovina na Srpsku crkvu, odnosno, državu Srbiju ponovo uzakoni na crnogorsku državu”, kaže mitropolit Mihailo.

On ističe da će tim okupacionim i velezdajničkim aktom više od 50 kvadratnih kilometara crkvenoga zemljišta, 650 crkava i oko 60 manastira biti upisano na Srbiju.

“Naša zemlja će se tako dovesti u kolonijalni položaj, a građani Crne Gore u status crkvenih kmetova. Pozivam poslanike vladajućih stranaka da prije nego što dignu ruku za usvajanje tih izmjena razmisle o razmjerama posljedica takve odluke, koje neće ostati bez odgovora. Velikim se Bogom kunemo da mi, potomci slobodara koji su handžarom i džeferdarom branili slobodu, nećemo biti ničiji kmetovi. Građani Crne Gore i vi u zemlji i vi u rasijanju, na noge! Organizovano i civilizovano ustanite pred međunarodnim institucijama u odbranu državnog suvereniteta i slobode. Sad ili nikad!”, zaključuje mitropolit Mihailo.

Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Advertisement

Najčitanije