Connect with us

Politika

MUP: Crna Gora može računati na podršku Mađarske

Published

on

Foto: gov.me

Crna Gora može računati na podršku Mađarske u ispunjavanju evropske agende, poručeno je sa sastanka ministra unutrašnjih poslova Sergeja Sekulovića sa mađarskim ambasadorom u Podgorici, Jožefom Neđešijem.

Kako je saopšteno iz Ministarstva unutrašnjih poslova, sastanak je bio prilika da se sagovornici osvrnu na dosadašnju saradnju dvije prijateljske zemlje, i da konstatuju da u odnosima Crne Gore i Mađarske nema neriješenih pitanja.

„Dosadašnji dobri odnosi osnov su za institucionalizaciju saradnje resora unutrašnjih poslova dvije zemlje, posebno u oblasti vanrednih situacija i borbe protiv korupcije“, kazao je Sekulović.

On je istakao da bi ekspertska pomoć Mađarske bila od izuzetnog značaja u ispunjavanju obaveza iz pregovaračkog poglavlja 24, naročito u dijelu finansijskih istraga i interoperabilnosti između državnih institucija.

„Neđeši je kazao da je siguran da će ova Vlada raditi u najboljem interesu građana i države, te će kao takva imati punu podršku Mađarske na putu ka Evropskoj uniji“, kaže se u saopštenju.

Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Advertisement

Najčitanije