Connect with us

Politika

NA SKUPŠTINSKOM SAJTU: Ekspozei svih mandatara i programi rada svih vlada od 1991.

Published

on

Na novom sajtu Skupštine Crne Gore, u rubrici “Skupština”, između ostalog, mogu se pronaći i ekspozei mandatara, odnosno programi rada svih vlada Crne Gore, saopšteno je iz najvišeg zakonodavnog doma.

Uz podsjećanje da je pravovremeno i sveobuhvatno informisanje javnosti o radu parlamenta jedan od najvažnijih ciljeva, iz Skupštine Crne Gore navode kako u toj rubrici moguće pronači ekspozee mandatara, te programe rada svih vlada Crne Gore, počev od njenog prvog predsjednika Mila Đukanovića 1991. godine, pa sve do aktuelnog premijera Zdravka Krivokapića.

“Ekspozei mandatara Vlade Crne Gore sadrže informacije o važnim pitanjima i ciljevima iz oblasti rada izvršne vlasti, a imaju za cilj da crnogorskoj javnosti predstave program rada po kojem će djelovati u svom novom, četvorogodišnjem mandatu”, navode iz Skupštine Crne Gore.

Podsjećaju da je jedna od osnovnih nadležnosti Parlamenta, prepoznata Ustavom Crne Gore, da bira i razrješava predsjednika i članove Vlade, a od momenta kada  je uveden višepartijski sistem u Crnoj Gori (1991. godine) u crnogorskom parlamentu je predstavljeno ukupno četrnaest programa i predloga za sastav vlada Crne Gore.

Navedenim ekspozeima se može pristupiti putem OVOG LINKA.

 

Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Advertisement

Najčitanije