Connect with us

Politika

SKUPŠTINA: U penziju sa 66 godina od 2022.

Published

on

Skupština Crne Gore usvojila je Prijedlog zakona o dopuni zakona o radu, kojim je predviđeno da smanjenje starosne granice sa 67 na 66 godina za sticanje uslova za starosnu penziju, stupi na snagu početkom naredne godine.

Jedan od lidera Demokratskog fronta Milan Knežević najavio je danas u Skupštini da će poslanici DF-a podnijeti krivičnu prijavu protiv vršioca dužnosti vrhovnog državnog tužioca Dražena Burića ukoliko ne konstatuje prestanak mandat glavnom specijalnom tužiocu Milivoju Katniću.

“Krivičnu prijavu ćemo podnijeti zbog zloupotrebe službenog položaja. Jasno ćemo ga označiti kao osobu koju Milivoje Katnić drži u fioci i kao produženu ruku klana iz Granda koja učestvuje u kontroli tužilaštva, a protiv čega smo se mi borili”, kazao je Knežević.

On je podnio amandmane na Zakon o radu, kojim se snižavanje starosne granice sa 67 na 66 godina za odlazak u penziju počinje primjenjivati od januara 2022. godine.

Knežević je rekao da DF nije prvobitni amandman predložio da pošalje specijalnog državnog tužioca, Milivoja Katnića u penziju, jer on, kako dodaje, ide u penziju shodno Zakonu o tužilaštvu.

Izmjene zakona stupiće na snagu po hitnom postupku.

 

Advertisement

Najčitanije