Connect with us

Politika

RJEŠAVANJE OTVORENIH PITANJA: Bečić uputio poziv svim partijama na dijalog

Published

on

Predsjednik Skupštine Crne Gore Aleksa Bečić uputio je poziv svim predsjednicima parlamentarnih političkih partija, da 7. jula u Skupštini Crne Gore počnu dijalog s ciljem rješavanja otvorenih pitanja, koja su značajna za ubrzanje evropskog puta Crne Gore.

Poziv je upućen predsjednicima svih parlamentarnih političkih partija (vlasti i opozicije).

Bečić je istakao da je ubrzanje evropskog puta Crne Gore zajednička obaveza.

“Na tom putu, naši evropski partneri imaju velika očekivanja od ovog saziva crnogorskog parlamenta, odnosno od parlamentarnih političkih subjekata vlasti i opozicije. Naime, već duži niz godina Crna Gora ne uspijeva da reformiše izborno zakonodavstvo, deblokira v.d. stanje u oblasti pravosuđa i riješi problem kontinuiranih izbornih procesa na lokalnom nivou, koji parališu vrlo često sistem u cjelini”, navodi se u pozivu Bečića.

Ističe da je za rješavanje mnogih od ovih pitanja je potrebna dvotrećinska, odnosno tropetinska većina u Skupštini Crne Gore.

“Samim tim, sve prethodno nameće potrebu da započnemo dijalog o predmetnim pitanjima. Da su ovi procesi laki i jednostavni, vjerovatno bi bili još ranije uspješno okončani. Međutim, dijalog je jedini put do rješenja, a bez vođenja dijaloga smo sasvim sigurno osuđeni na neuspjeh.”

Sastanak je zakazao za 13 sati.

“Očekujući da smo svi spremni da podnesemo političku žrtvu zarad višeg cilja, vjerujući da su evropske integracije iznad interesa bilo kog pojedinca i političke partije, koristim ovu priliku da vas pozovem na prvi sastanak parlamentarne većine i opozicije, koji će se održati u Bijelom salonu Skupštine Crne Gore, u srijedu, 7. jula, sa početkom u 13 časova”, zaključuje se.

Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Advertisement

Najčitanije