Connect with us

Politika

NASTAVLJA SE SJEČA KADROVA: Traže način da povuku Lazovića

Published

on

Novo rukovodstvo u Ministarstvu vanjskih poslova (MVP) radi na iznalaženju načina da se iz Slovenije povuče crnogorski ambasador Vujica Lazović iz sličnih razloga iz kojih je ranije predložen opoziv sedam drugih ambasadora, saopšteno je za Dan nezvanično iz MVP.

Lazović, kadar bivše vladajuće stranke Socijaldemokrate, mandat na mjestu ambasadora počeo je u avgustu 2017. i ističe mu u avgustu naredne godine.

Lazović je prije imenovanja bio akter brojnih afera, posebno u oblasti privatizacije i ekonomske politike.

Prema saznanjima Dana iz MVP, izvjesno je da će uskoro i Lazović biti na spisku ambasadora koji će se vratiti u zemlju prije isteka mandata.

Vlada premijera Zdravka Krivokapića predložila je opoziv sedam ambasadora koje je imenovala bivša vlast Demokratske partije socijalista (DPS), stranke na čijem je čelu sadašnji predsjednik države Milo Đukanović. Prema Zakonu o vanjskim poslovima, taj ukaz o opozivu treba da potpiše upravo predsjednik države.

Novi ministar vanjskih poslova Đorđe Radulović, na čiju je inicijativu Vlada predložila opoziv, ranije je ocijenio da su u pitanju diplomate postavljane po političkom ključu. Premijer Krivokapić podržao je tokom prve zvanične posjete Briselu 16. decembra stav ministra Radulovića.

Budući da se u ovom slučaju radi o ambasadorima koje je postavila bivša vlast predsjednika Đukanovića, pitanje je kako će on reagovati, odnosno da li će potpisati ukaz o njihovom povlačenju.

 

Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Advertisement

Najčitanije