Connect with us

Politika

NIKOLIĆ: Opoziv ambasadora politički revanšizam

Published

on

Nikolić (FOTO: DPS)

Opoziv sedam crnogorskih ambasadora politički je revanšizam, koji je nezabilježen u uporednoj praksi kada je diplomatija u pitanju, ocijenio je portparol Demokratske partije socijalista Miloš Nikolić.

Premijer Zdravko Krivokapić kazao je da će Vlada podržati predlog o povlačenju ambasadora i da je osnovni kriterijum bio povlačenje nekarijernih diplomata i onih koji su “nekorektnim djelovanjem u posljednja tri mjeseca nanijeli štetu Crnoj Gori.

Nikolić je u reagovanju naveo da je ta izjava Krivokapića neistinita i sramotna.

On je pozvao Krivokapića da navede koji su to postupci koji su ti ambasadori navodno učinili, a kojima se narušio ugled Crne Gore.

Nikolić je kazao da odgovor ne očekuju, jer je, kako je naveo, riječ o osobama koje su na najbolji mogući način predstavljale Crnu Goru i njene interese i apsolutno poštovali zemlju domaćina, iako neki od njih mandate obavljaju u izuzetno složenim međudržavnim odnosima.

„Nema, dakle, ni riječi o bilo kakvim interesima naše države, već je isključivo riječ o političkom revanšizmu koji je nezabilježen u uporednoj praksi kada je diplomatija u pitanju“, navodi se u reagovanju.

Nikolić je rekao da bi Krivokapić morao da nauči organizaciju i način rada državnih organa i njihove nadležnosti.

„U tom kontekstu, podsjećamo ga na član 95 Ustava u kojem se jasno navodi da ambasadore opoziva predsjednik države. Ili je možda i o ovome Krivokapić bio neobaviješten“, kaže se u reagovanju.

Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Advertisement

Najčitanije