Connect with us

Politika

NIKOLIĆ: Vakcina nema zato što se čeka Vučićeva donacija pred nikšićke izbore?

Published

on

Poslanik Demokratske partije socijalista DPS Miloš Nikolić pitao je da li je odugovlačenje sa nabavkom vakcina zapravo amortizovanje nezadovoljstva građana, sračunato da se, kao i u slučaju respiratora, predsjednik Srbije Aleksanda Vučić pojavi u posljednjem trenutku kao navodni spasitelj građana Crne Gore, a zapravo pokrovitelj Andrije Mandića i njegovog Demokratskog fronta, “od kojih se očekuje da mu prinesu Nikšić, na pladnju”.

– Zbog tendencioznih pokušaja da se svojevremeno neprihvatanje “Vučićevih respiratora” stavi u istu ravan sa odbijanjem vrijednih donacija vakcina, u trenutku kada Crna Gora nema ni jednu vakcinu, želimo da podsjetimo javnost na sljedeće činjenice: Srbija je 25. marta 2020. godine konfiskovala tri respiratora koje je Crna Gora, odnosno Fond za zdravstveno osiguranje, naručio od predstavnika švedskog proizvođača, posredstvom kompanije Farmont. Nakon nekoliko dana Ambasada Srbije u Podgorici je obavijestila institucije o odluci Srbije da „pokloni“ 5 respiratora Crnoj Gori. Veoma velikodušno, da pokloni Crnoj Gori respiratore koje je Crna Gora platila?! Uz poseban ciljani zahtjev: da donacija bude namijenjena Beranama, kako bi se i na taj način, pred parlamentarne izbore promovisali lideri DF – navodi se u saopštenju Nikolića, koje prenosi Pobjeda.

Prostom pretragom medijskih izjava i napisa iz tog perioda vidi se, ističe on, da je u trenutku neprihvatanja donacije respiratora koje je Crna Gora platila novcem svojih građana,naš zdravstveni sistem imao dovoljan broj ovih medicinskih uređaja.

– Naime, Crna Gora je na vrijeme planirala eventualno širenje virusa i u skladu sa tim procjenama nabavila dodatnu opremu. Uostalom, da li je ijednom građaninu Crne Gore bio uskraćen respirator? Naravno da nije, do današnjeg dana – naveo je Nikolić.

Zato je, kako kaže, poređenje „poštene donacije respiratora“ iz Srbije sa donacijom prijeko potrebnih vakcina, gruba manipulacija, “jer u ovom trenutku Crna Gora nema ni jednu vakcinu, a respiratora je imala dovoljno za svoje tadašnje potrebe”.

Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Advertisement

Najčitanije