Connect with us

Politika

NIKŠIĆ: Konstitutivna sjednica nikšićkog parlamenta 7. maja

Published

on

Konstitutivna sjednica nikšićkog parlamenta, na kojoj će biti verifikovani mandati nove odborničke većine, zakazana je za 7. maj, a na dnevnom redu sjednice je i izbor predsjednika Skupštine opštine.

Nosilac izborne liste Za budućnost Nikšića Marko Kovačević rekao je da su predstavnici te i izbornih lista Mir je naša nacija i Crno na bijelo imali danas konsultacije sa dosadašnjim predsjednikom nikšićkog parlamenta Radivojem Nikčevićem na kojima je utvrđen datum zasijedanja i dnevni red.

On je agenciji MINA kazao da je konstitutivnu sjednicu, shodno zakonu, zakazao Nikčević i da će imati dvije tačke dnevnog reda – verifikaciju mandata odbornika i izbor predsjednika Skupštine opštine.

“U najkraćem mogućem roku, možda čak i istog dana, izabrani predsjednik Skupštine zakazaće sjednicu na kojoj će biti ozvaničen izbor predsjednika Opštine“, rekao je Kovačević.

Na pitanje kako teku pregovori te tri koalicije oko formiranja nove vlasti i kadrovskih rješenja u Nikšiću, Kovačević je rekao da nema nikakvih problema i da se sve odvija u skladu sa izbornim rezultatima i očekivanjima.

“Još nije sve precizirano i treba da se utvrdi koalicioni sporazum, ali do sada nije bilo nerazumijevanja i nesuglasica oko formiranja vlasti”, rekao je Kovačević.

On je kazao da će nova vlast biti otvorena za konstruktivnu saradnju i sa opozicijom, ukoliko bude obostranog razumijevanja i želje da se zajedno doprinese prijeko potrebnom boljitku Nikšića.

Kovačević nije želio da saopšti ko će biti predsjednik Skupštine, a ko predsjednik i potpredsjednik Opštine Nikšić.

On je rekao da zajedno traže najbolja rješenja za upravljanje gradom i da će na kraju svi imati razloga za zadovoljstvo.

Predsjednik Skupštine trebalo bi da bude iz koalicije Mir je naša nacija, koju čine Demokrate i Građanska lista “Ne damo Nikšić”, Demos, Partija penzionera invalida i restitucije i “Plenum 083”.

Mjesto čelnog čovjeka Opštine trebalo bi da pripadne koaliciji Za budućnost Nikšića, koju predvodi Demokratski front.

Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Advertisement

Najčitanije