Povežite se sa nama

Politika

NIKŠIĆ: Konstitutivna sjednica nikšićkog parlamenta 7. maja

Objavljeno

-

Podijeli ovo na društvenim mrežama
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter

Konstitutivna sjednica nikšićkog parlamenta, na kojoj će biti verifikovani mandati nove odborničke većine, zakazana je za 7. maj, a na dnevnom redu sjednice je i izbor predsjednika Skupštine opštine.

Nosilac izborne liste Za budućnost Nikšića Marko Kovačević rekao je da su predstavnici te i izbornih lista Mir je naša nacija i Crno na bijelo imali danas konsultacije sa dosadašnjim predsjednikom nikšićkog parlamenta Radivojem Nikčevićem na kojima je utvrđen datum zasijedanja i dnevni red.

On je agenciji MINA kazao da je konstitutivnu sjednicu, shodno zakonu, zakazao Nikčević i da će imati dvije tačke dnevnog reda – verifikaciju mandata odbornika i izbor predsjednika Skupštine opštine.

“U najkraćem mogućem roku, možda čak i istog dana, izabrani predsjednik Skupštine zakazaće sjednicu na kojoj će biti ozvaničen izbor predsjednika Opštine“, rekao je Kovačević.

Na pitanje kako teku pregovori te tri koalicije oko formiranja nove vlasti i kadrovskih rješenja u Nikšiću, Kovačević je rekao da nema nikakvih problema i da se sve odvija u skladu sa izbornim rezultatima i očekivanjima.

“Još nije sve precizirano i treba da se utvrdi koalicioni sporazum, ali do sada nije bilo nerazumijevanja i nesuglasica oko formiranja vlasti”, rekao je Kovačević.

On je kazao da će nova vlast biti otvorena za konstruktivnu saradnju i sa opozicijom, ukoliko bude obostranog razumijevanja i želje da se zajedno doprinese prijeko potrebnom boljitku Nikšića.

Kovačević nije želio da saopšti ko će biti predsjednik Skupštine, a ko predsjednik i potpredsjednik Opštine Nikšić.

On je rekao da zajedno traže najbolja rješenja za upravljanje gradom i da će na kraju svi imati razloga za zadovoljstvo.

Predsjednik Skupštine trebalo bi da bude iz koalicije Mir je naša nacija, koju čine Demokrate i Građanska lista “Ne damo Nikšić”, Demos, Partija penzionera invalida i restitucije i “Plenum 083”.

Mjesto čelnog čovjeka Opštine trebalo bi da pripadne koaliciji Za budućnost Nikšića, koju predvodi Demokratski front.

Podijeli ovo na društvenim mrežama
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Klikni za komentar
Prijava
Notifikacija
guest
0 Komentara
Inline reakcije
Prokomentarišite i vi
Sponzor

Najčitanije