Connect with us

Politika

NVO MI: Zašto NE Demokrate!

Published

on

Nevladina organizacija Montenegro International obratila se javnosti saopštenjem pod nazivom “Zašto NE Demokrate”. Zbog specifičnog stila pisanja, saopštenje prenosimo integralno bez redakcijih intervencija.

ZAŠTO NE DEMOKRATE!

Demokrate i njihov, a i oni njegovi, predsjednik Bečić su već opisani od MI. Ono što se da konstatovati od tada do danas je – da se ama baš ništa nije promijenilo, osim što je na društvenim mrežama, predsjednik demokrata  dobio nadimak Ljaljo – neznano zašto.

Prvi ustoličeni nove većine, voljom 41 poslanika, postade Aleksa Bečić i to pravo na mjesto predsjednika Crnogorskog parlamenta. Demokrata po Verba a kleronacionalista po Acta.

Hronologija.

Demokrate su čitav bivši poslanički mandat provele van skupštinskih klupa. Njihov lider, magistar, poslije čitavoga trilera oko magistrature kod nadležne komisije fakulteta utvrdiše da je plagirao svoj rad, na inicjativu 5 poslanika Demokrata, završi na Ustavnom sudu koji je jednoglasno utvrdio da se desilo „nešto“ što nije u skladu sa Ustavom te je mlađani Aleksa ostao osumnjičeni plagijator.

Decembar 2019. poslanici Demokrata su učestvovali u radu Odbora za sveobuhvatnu reformu izbornog zakonodavstva, na koji je po njihovim riječima opozicija dostavila “preko 200 rješenja I 16 zakonskih projekata”. Svo to demokratsko pregalaštvo za stvaranje fer uslova za izbore, sav trud i borba su se završile neslavno, na dan kad su poslanici Demokrata napuštili sveobuhvatni odbor.

Zbog čega?

“Demokrate neće učestvovati u radu Odbora dok se ne povuče neustavni Predlog zakona o slobodi vjeroispovijesti” je bila izjava sa kojom su otkasali svojim putem. Doduše crnogorskoj javnosti su ostali dužni objašnjenje, kakve veze ima Zakon o vjeroispovijesti sa izbornim zakonom ali o tom potom.

Omiljeni sport Demokrata je bio napadanje. U stvari samonapadanje. Odnosno, da budu napadani. Njih je vječito neko vreba, da ih fizički ugrozi, te bi oni reagovali prijavama i obaveznom kuknjavom po ambasadama o diktatorskom režimu, autokratiji, vladavini prava, bla, bla, bla. Tako se mlađani Aleksa neđe pojavio vičući “napadnite mene” pa kad ga je sjutri dan neko u prolazu izbrljao, prekosjutra je bio u ambasadu da klikuje u pomoć.

Aleksa dolazi iz SNP, a u politiku ulazi samostalno kad 2014. na stranačkim izborima ne uspijeva da pobijedi aktuelnog predsjednika SNP Milića. Tadašnja izjava mlađanog Alekse: “da je ovo posljednji put da bude poražen na ovaj način, te da o predsjedniku SNP odlučuju, kako je dodao, “centri moći van partije”, možda i najbolje opisuje njegovo poimanje demokratije, po onoj satiričnoj: “Demokratija je kad ljudi rade onošto ja mislim”.

Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Advertisement

Najčitanije