Connect with us

Politika

ODBOR ZA BEZBJEDNOST I ODBRANU: O kontrolnom saslušanju Abazovića i Vukšića

Published

on

Sa sjednice

U toku je sjednica skupštinskog Odbora za bezbjednost i odbranu na kojoj se razmatraju inicijative za kontrolno saslušanje direktora Agencije za nacionalnu bezbjednost (ANB) Dejana Vukšića i potpredsjednika Vlade Dritana Abazovića.

Najavljena podrška za saslušanje Vukšića

Inicijativu je podnio poslanik Socijaldemokratske partije Raško Konjević.

On je, kako je pojasnio, tražio hitno saslušanje Vukšića nakon informacija da je dio dokumentacije u ANB-u o nezakonitom prisluškivanju tokom mandata prethodne Vlade uništen. Kako je podsjetio Konjević, o tako važnoj temi dobili su informacije iz medija. Podsjetio je da Odbor o tome još nema nikakvu informaciju. Direktor ANB-a, kako je kazao, bio je u obavezi da inicira da se sazove sjednica Odbora i u pisanoj i usmenoj formi obavijesti članove Odbora.

Član Odbora iz redova DPS-a Predrag Bošković kazao je da će podržati inicijativu da Vukšić bude saslušan i ocijenio nečuvenim činjenicu da prve aktivnosti direktora ANB-a budu medijski nastupi i, kako je kazao, klasično vođenje političke kampanje.

Vladimir Martinović iz Demokrata kazao je da će oni podržati inicijativu jer, kako je objasnio, vjeruju da Vukšić nema šta da krije. Sličnog mišljenja bio je i član Odbora iz SNP-a Dragan Ivanović.

Ervin Ibrahimović iz BS kazao je da očekuje da će inicijativa proći, a podršku prijedlogu za kontrolno saslušanje najavio je i Ivan Brajović iz SD-a.

Gost na sjednici Nebojša Medojević kazao je da je Vukšić postavljen bez bezbjednosne procjene.

“Posebno zbog jasnog konflikta interesa jer je bio advokat jednog od najopasnijih kriminalnih klanova u Evropi”, rekao je Medojević.

“Je li Vukšić i dalje direktor kavačkog klana ili je v.d. direkora ANB-a”, dodao je on.

Podršku najavljenom prijedlogu najavio je i Miloš Konatar iz GP URA.

Konjević zatražio i saslušanje Abazovića

Konjević je tražio saslušanje i potrpredsjednika Vlade Dritana Abazovića zbog, kako je naveo u obrazloženju, potencijalnih bezbjednosnih propusta u vezi njegovih susreta sa izvjesnim Stevanom Simijanovićem, koji se predstavljao kao diplomata.

Kako je Konjević naveo, već je uputio zahtjev da dobije informacije od ANB-a o Simijanoviću, koji se predstavljao kao diplomata. Ali, ni nakon deset dana, nije dobio nikakvu povratnu informaciju.

 

Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Advertisement

Najčitanije