Povežite se sa nama

Politika

OO DPS HERCEG NOVI: Vlast najavljivala novu strategiju upravljanja otpadom – obećanje NIJE ispunjeno

Objavljeno

-

Podijeli ovo na društvenim mrežama
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Aktuelna vlast u Herceg Novom najavljivala je u dijelu svog programa komunalni red, infrastukuru i uređenje prostora,  usvajanje nove strategije upravljanja otpadom, ali ni to obećanje, prema riječima Opštinskog odbora DPS-a Herceg Novi, naravno nije ispunjeno.

“Vlast u Novom koja je nadaleko prepoznata kao svjetski rekorderi u nesprovođenju datih obećanja,  time je pokazala da nema niti znanja niti osjećaja, na koji način rješavati komunalne probleme Herceg Novog”, istakli su u saopštenju.

Iz OO DPS Herceg Novi su podsjetili da su prije četiri godine definisali da će „izraditi novu strategiju upravljanja otpadom, koja će obuhvatiti pitanje gradske deponije, reciklažnog centra, adekvatno odlaganje otpada i povećanje mjesta za odlaganje“.

“Obećali su da će u skladu sa ekološkim trendovima, promovisati grad bez PVC ambalaže, ali sve je to ostalo samo mrtvo slovo na papiru.Umjesto svih ovih pobrojanih ciljeva Herceg Novi danas niko ne prepoznaje kao lijep i uređen grad,  već je od svih opština na primorju na posljednjem mjestu kada je ta  problematika u pitanju”, kazali su iz DPS-a.

Dodali su i da je “dovoljno samo pogledati kako danas izgleda Herceg Novi i svima će biti jasno da ovaj grad vode neodgovorni ljudi koji pitanje komunalnog otpada ne umiju da riješe, niti da se bave tim problemom”.

“Nije saniran problem divljih deponija u našoj opštini, a o upravljanju komunalnim otpadom se odnose na vrlo neodgovoran način tako što se donose samo neka ad hoc rješenja koja nijesu održiva. Pozitivna je stvar što će lokalni izbori biti održani 9. maja pa će tako birači imati priliku da izaberu promjene i na taj način rješavanje brojnih komunalnih promjena prepuste ljudima koji će to raditi na odgovoran i održiv način”, istakli su u saopštenju i dodali da je sasvim izvjesno da će umjesto obećanja o „gradu bez PVC kesa“, Herceg Novi nakon 9. maja biti opština bez postojećih funkcionera na vlasti.

Podijeli ovo na društvenim mrežama
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Klikni za komentar
Prijava
Notifikacija
guest
0 Komentara
Inline reakcije
Prokomentarišite i vi
Sponzor

Najčitanije