Connect with us

Politika

OO DPS NIKŠIĆ: “Vučiću problem Kurtijev glas u Albaniji, a ne smeta mu da hiljade aktivista SNS-a glasa u Crnoj Gori”

Published

on

Reagujući na to što je premijer Kosova glasao na izborima u susjednoj Albaniji, čudi da predsjednik Srbije Aleksandar Vučić nije uočio analogiju u vezi sa nedavnim dešavanjima u Crnoj Gori, poručili su iz OO DPS Nikšić.

“Jer, neće biti da je gospodin Vučić legalist samo onda kada je u pitanju gospodin Kurti, a da ne vidi potrebu za takvim pristupom kada je riječ o članstvu Srpske napredne stranke koje glasa i u Crnoj Gori?!”, navode u saopštenju.

Oni su zapitali da, nije valjda da je Vučiću ponekad stalo do poštovanja pravnih normi, granica i nezavisnosti država, ali ne i onda kada njegovi saradnici rovare po Nikšiću ili Herceg Novom, a kada javna preduzeća iz Vranja, koja su pod kontrolom njegove partije, kako navode, finansiraju kampanju prosrpskih nacionalista na lokalnim izborima u Crnoj Gori.

“Isto kao što je Vučić upoznao cijenjenog gospodina Lajčaka sa slučajem Kurti, tako će, građanske opozicione snage u Crnoj Gori upoznati međunarodnu zajednicu sa slučajevima direktnog miješanja rukovodstva i članstva Vučićeve partije u izbore u Crnoj Gori. Vjerujemo da ćemo na taj način pružiti principijelni doprinos njegovim legalističkim nastojanjima”, zaključujuu iz OO DPS Nikšić.

Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Advertisement

Najčitanije