Connect with us

Politika

Patrijaršija sumnja u iskrene namjere premijera: Krivokapić planira da potpisivanje Temeljnog ugovora iskoristi za promociju svoje nove stranke da bi se ogrebao o podršku Crkve

Published

on

Temeljni ugovor neće biti potpisan ni do sredine 2022. godine, jer u Patrijaršiji sumnjaju da premijer Crne Gore Zdravko Krivokapić želi da upotrijebi njegovo potpisivanje kao temelj za osnivanje stranke i promociju svog političkog koncepta, potvrđeno je BORBI iz više izvora.

Kako vrijeme prolazi, a osnivanje partije Zdravka Krivokapića sve izvjesnije, u Patrijaršiji sumnjaju da bi premijer Crne Gore mogao da zloupotrijebi Crkvu, i da potpisivanje Temeljnog ugovora predstavi kao da Srpska pravoslavna crkva njemu lično daje političku podršku.

Krivokapić je 27. maja otputovao u Patrijaršiju na potpisivanje Temeljnog ugovora, ali je tada napravio skandal i do potpisivanja usaglašenog teksta nije došlo. Obećavao je da bi Temeljni ugovor mogao biti potpisan na godišnjicu smrti mitropolita Amfilohija, krajem prošlog mjeseca, ali ni ti se nije desilo.

Krivokapić je poslao tri nacrta Temeljnog ugovora Patrijaršiji, sa namjerom da se potpisivanje prolongira do momenta kada njemu to politički bude odgovaralo, kako bi se ponovo sakrio iza Crkve.

Nakon usaglašavanja Temeljnog ugovora između SPC i Crne Gore, Krivokapić je u dokument na svoju ruku unio određene izmjene, o kojima se SPC još nije izjasnila, jer te izmjene ruše sve ono što je prethodno dogovoreno.

Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Advertisement

Najčitanije