Connect with us

Politika

PISONERO HERNANDEZ: EU osuđuje poricanje genocida u Srebrenici

Published

on

Evropska unija (EU) odbacuje i osuđuje svako poricanje, relativizaciju ili pogrešno tumačenje genocida u Srebrenici, saopštila je portparolka Evropske komisije Ana Pisonero Hernandez, povodom komentara ministra Vladimira Leposavića o Srebrenici.

“Prošle godine obilježili smo 25. godišnjicu genocida u Srebrenici, jednog od najmračnijih poglavlja moderne evropske istorije. Krajnje je vrijeme da svi politički lideri u regionu predvode put u poštovanju žrtava i promociji pomirenja”, naglasila je Pisonero.

U Komisiji poručuju da je EU unija vrijednosti, uz ocjenu da su poricanje dobro dokumentovanih i utvrđenih činjenica o ratnim događajima, uključujući ratne zločine, ili revizionizam protivrječni sa najosnovnijim od tih vrijednosti.

“Očekuje se da svaka zemlja koja teži pridruživanju EU poštuje i promoviše EU vrijednosti demokratije, ljudskih prava, tolerancije i pravde. To uključuje postupanje sa žrtvama genocida s krajnjim poštovanjem i dostojanstvom”, zaključuje Pisonero.

1 Comment

1 Komentar

  1. Milan

    29.03.2021. at 21:37

    E velika vajda gospodjo Pisonero. Je li to maksimum koji mozete izbachit u ovom slucaju prema apostolima – vasim pulenima?

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Advertisement

Najčitanije