Povežite se sa nama

Politika

PITANJE NA PREMIJERSKOM SATU: Koliko je bilo partijskih zaposlenja?

Objavljeno

-

Podijeli ovo na društvenim mrežama
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter

Predsjednik Poslaničkog kluba Socijalističke narodne partije (SNP) Dragan Ivanović, u susret posebnoj sjednici Premijerskog sata u četvrtak, 25. marta, pitao je premijera Zdravka Krivokapić koliko je u periodu od 30. avgusta do 4. decembra, u periodu tehničkog man data bivše vlade na čijem je čelu bio Duško Marković, zaposleno građana u ministarstvima, agencijama i javnim preduzećima čiji je vlasnik država Crna Gora, piše Dan.

“U saznanju smo da je od 30. avgusta do 4. decembra bivša vlast zaposlila veliki broj svojih pristalica u svim ministarstvima, agencijama, tj. u javnoj upravi, kao i u javnim preduzećima gdje je država Crna Gora većinski vlasnik. Iz toga proizilazi da je na jedno sistematizovano radno mjesto zaposleno i po dva službenika”, pojasnio je Ivanović u pitanju premijeru.

Takođe, kako navodi, raspisivani su i konkursi za pojedina radna mjesta preko Uprave za kadrove i Zavoda za zapošljavanje s istim ciljem zapošljavanja svojih birača kojima je prethodno u izbornoj kampanji obećano zaposlenje.

“Na ovaj način je nanijeta direktna šteta budžetu Crne Gore, tj. budžetskim jedinicama”, ukazao je Ivanović.

Sjednica Premijerskog sata je prva sjednica redovnog proljećnog zasjedanja i tradicionalno će se održati na Cetinju, tačno u podne.

Rok za dostavljanje pitanja predsjedniku Vlade je najkasnije 72 sata prije početka sjednice, a rok za dostavljanje poslaničkih pitanja najmanje 48 sati prije sjednice.

Podijeli ovo na društvenim mrežama
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Klikni za komentar
Prijava
Notifikacija
guest
0 Komentara
Inline reakcije
Prokomentarišite i vi
Sponzor

Najčitanije