Connect with us

Politika

PITANJE NA PREMIJERSKOM SATU: Koliko je bilo partijskih zaposlenja?

Published

on

Predsjednik Poslaničkog kluba Socijalističke narodne partije (SNP) Dragan Ivanović, u susret posebnoj sjednici Premijerskog sata u četvrtak, 25. marta, pitao je premijera Zdravka Krivokapić koliko je u periodu od 30. avgusta do 4. decembra, u periodu tehničkog man data bivše vlade na čijem je čelu bio Duško Marković, zaposleno građana u ministarstvima, agencijama i javnim preduzećima čiji je vlasnik država Crna Gora, piše Dan.

“U saznanju smo da je od 30. avgusta do 4. decembra bivša vlast zaposlila veliki broj svojih pristalica u svim ministarstvima, agencijama, tj. u javnoj upravi, kao i u javnim preduzećima gdje je država Crna Gora većinski vlasnik. Iz toga proizilazi da je na jedno sistematizovano radno mjesto zaposleno i po dva službenika”, pojasnio je Ivanović u pitanju premijeru.

Takođe, kako navodi, raspisivani su i konkursi za pojedina radna mjesta preko Uprave za kadrove i Zavoda za zapošljavanje s istim ciljem zapošljavanja svojih birača kojima je prethodno u izbornoj kampanji obećano zaposlenje.

“Na ovaj način je nanijeta direktna šteta budžetu Crne Gore, tj. budžetskim jedinicama”, ukazao je Ivanović.

Sjednica Premijerskog sata je prva sjednica redovnog proljećnog zasjedanja i tradicionalno će se održati na Cetinju, tačno u podne.

Rok za dostavljanje pitanja predsjedniku Vlade je najkasnije 72 sata prije početka sjednice, a rok za dostavljanje poslaničkih pitanja najmanje 48 sati prije sjednice.

Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Advertisement

Najčitanije