Connect with us

Politika

PKS: Podrška otporu građana Tuzi

Published

on

Patriotsko komitski savez daje punu podršku otporu građana Tuzi i gradonačelniku Niku Đeljošaju, koji su reagovali na selektivne mjere vlasti na čelu sa Srpskom pravoslavnom crkvom, a koji su juče „naredili“ zatvaranje kafića i ugostiteljskih objekata u toj opštini, saopštava Patriotsko-komitski savez.

“Smatramo da su ovo  političke mjere, nipošto zdravstvene, obzirom da su Tuži opština koja je u zelenoj zoni, dok je , recimo, Nikšić , u četvrtoj i možda najugroženija opština širom otvorenih granica za razne emisare Aleksandra Vučića, koji paradiraju kroz grad i državu, pa nikom ništa!” navode u saopštenju.

Oni smatraju da je zloupotreba policije, koja je stigla u Tuzi, sramna odluka ministra unutrašnjih poslova i vd direktora policije, “jer se ne sjećamo da su istom ažurnošću „lovili“ pripadnike podzemlja koji su po Crnoj Gori živjeli slobodno, bio im plaćen smještaj u hotelu,  a omogućen im i bezbjedan izlazak kad je već „prigustilo“ od pitanja zašto su takvi ljudi miljenici prvog pendreka Crne Gore.”

“Otvorene granice zbog lokalnih izbora, a zatvoren medjugradski saobraćaj i kafići? Što onda policija nije uhapsila Krapovića i družinu prije neki dan kad su nam stigli u Nikšić iz „zatvorene Budve?“ Dok se litijalo i lizale kašikice, branila su se vjerska prava, a šta je sa pravima Albanaca u Tuzi? I kako se usuđujete da ih kršite?” pitaju iz PSK.

“Patriotsko komitski savez je davno rekao da ovo „nije moja vlada“, i da treba sve odluke,suprotne pravu i zakonu, bojkotovati. U tom smislu, dajemo punu podršku Albancima u Tuzima i njihovoj lokalnoj upravi, jer je apsolutno jasno da se nova vlast ne umije i neće izboriti sa epidemijom, zbog zadatka kojeg su dobili da učine sve da odrade „Bitku za Nikšić“. Građanine Crne Gore, ODUPRI SE!” zaključuju u saopštenju.

Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Advertisement

Najčitanije