Connect with us

Politika

SAVJET MLADIH DPS: Dan državnosti u opštini Tuzi nije obilježen kako mu dolikuje, klasičan primjer nepoštovanja državnih praznika

Published

on

Za razliku od Skupštine opštine Tuzi, Savjet mladih DPS obilježio je 13. jul – Dan državnosti onako kako to i dolikuje, saopšteno je iz DPS-a.

Iz Savjeta mladih DPS-a Tuzi saopšteno je da su položili vijenac na Spomen obilježju palim borcima strijeljanim od strane fašističkih okupatora i domaćih izdajnika.

“Nažalost, ni ove godine ovaj jako bitan datum za antifašističku, građansku i nezavisnu Crnu Goru u opštini Tuzi nije obilježen onako kako mu i dolikuje. Svjedoci smo da se niko od predstavnika lokalne vlasti nije oglasio povodom Dana državnosti Crne Gore, te ovo predstavlja klasičan primjer nepoštovanja državnih praznika, koje im sigurno ne služi na čast”, saopštio je Savjet mladih DPS-a.

Poručuje im da takvim ponašanjem, kako kažu, pokušavaju da udare u temelje Crne Gore kao građanske, multietničke, multivjerske i multikulturalne države, koja je kao takva, članica NATO, i sigurno korača evropskim putem.

“Crna Gora kao država slobodnih i ravnopravnih građana pripada svima nama bez obzira na vjeru i naciju i zato vas podsjećamo da 13. jul predstavlja dan međunarodnog priznanja Crne Gore na Berlinskom kongresu, ali i dan prvog antifašističkog ustanka u porobljenoj Evropi. Ovaj praznik predstavlja put slobode, mira i prosperiteta, on baštini vrijednosti na kojima je stvorena Evropska unija”, saopšteno je iz Savjeta mladih.

Podsjećeju da su manjinski narodi 21. maja 2006. godine bezrezervno učestvovali u konstituisanju Crne Gore kao samostalne i nezavisne države i dali joj političko-pravne temelje ustavne demokratije i multinacionalnog društva.

Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Advertisement

Najčitanije